Į gyvenimą vaiko akimis žvelgianti poetė paminėjo Jubiliejinį gimtadienį

sulinskieneGegužės 28 dieną gelgaudiškietė Emilija Šulinskienė paminėjo Jubiliejinį gimtadienį. Pradinių klasių mokytojai, vaikų poetei, parašiusiai ir išleidusiai aštuonias poezijos knygeles, 2010 metų „Aitvaro“ nominacijose pelniusiai „Metų literatės“ vardą, šiemet sukako 80 metų.
 
Nuotr. E. Šulinskienė džiaugėsi išleidusi net aštuonias savo kūrybos knygeles.
 
E.Šulinskienė - vyresniajai kartai gerai žinoma pradinių klasių mokytoja ir pramoginių šokių būrelio vadovė, jaunesniajai – vaikų poetė, parašiusi ir išleidusi aštuonias poezijos knygeles. Pasak poetės, rašyti abi su seserimi pradėjo dar vaikystėje, tačiau tam didelės reikšmės neteikė ir niekada negalvojo, kad kada nors išleis savo kūrybos knygelę, ir dar ne vieną, o aštuonias.

E.Šulinskienė prasitarė, kad jos kūrybiškumas gali būti paveldėtas, nes Montvilų giminėje – daug menininkų, architektų, rašytojų. Eilėraštukus gelgaudiškietė kūrė ir mokytojaudama, todėl jų susikaupė tikrai ne vienas šimtas. Išleisti pirmąją knygelę, kuri pavadinta „Margos paukštės“, 1997 metais poetę paskatino jos kolegos mokytojai, stimulą tam davę surengdami vakarą, į kurį pakvietė ir eilėraštukų autorę.

Tuoj po šio rinkinuko pasirodymo – „Už kūrybą vaikams“ – Emilijai Šulinskienei įteikta vaikų rašytojo Vytauto Tamulaičio premija. Šešias autorės knygeles „Margos paukštės“, „Vaikystės spalvos“, „Saulės ratas“, „Metų pėdelės“, „Ką kalbėjo miškas“, „Kur Šilupė teka“ iliustravo tos pačios mokyklos dailės mokytoja Eglė Dragūnaitytė. Jos paskatinta, septintąją knygelę „Gėlytės žiedo paslaptis“ iliustravo pati poetė. Aštuntoji – paskutinioji knygelė „Rudens gėrybės“ buvo išleista prieš porą metų.
E.Šulinskienės kūryba gaivi, gyva, įkvepianti kitaip – vaiko akimis ir širdimi - pažvelgti į pasaulį, todėl neliko nepastebėta ir neįvertinta. 2010 metais ji buvo pakviesta į kasmetinį „Aitvaro“ nominacijų renginį, kuriame už kultūrinę veiklą pagerbiami labiausiai nusipelnę rajono gyventojai. Poetei buvo įteiktas garbingas „Metų literatės“ apdovanojimas.

 Knygelės neužsiguli Gelgaudiškio bibliotekos lentynose – nuolat keliauja per skaitytojų rankas, be poetės eilėraštukų ir pagal juos sukurtų dainelių retai apsieina darželyje ir mokykloje vykstantys renginiai vaikams. Lengvi ir skambūs rimai tiesiog prašosi dainuojami, todėl ne vienas eilėraštukas virto skambia dainele. O kiek dar nežinomų skaitytojų ir atlikėjų...Juk knygelės pasklido po visą Lietuvą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.