Muziejininkai padėkojo savo geradariams

zanavyku aciu
Nuotr. Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė padėką už paramą atnaujinant religinę eskpoziciją įteikė Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovui Petrui Puskunigiui.


Artėjant metų sandūrai Zanavykų muziejus savo rėmėjus, draugus ir bičiulius pakvietė į tradicinį padėkos vakarą „Ačiū, kad esi“. Buvo padėkota už gerumą, paramą ir kultūros paveldo vertinimą.
 
Šiandien Zanavykų muziejus yra ta erdvė, kur kiekvienas lankytojas gali atrasti santykį tarp praeities, dabarties ir ateities. Mažieji lankytojai čia ne tik susipažįsta su krašto istorija, bet edukacinių užsiėmimų metu prisiliečia prie praeities. Muziejaus erdvėse eksponuojami įvairių žanrų ir stilių kūriniai, kuriuos pristato menininkai iš visos Lietuvos. Muziejaus darbuotojai visada pasirengę maloniai priimti lankytojus ir siekia, kad jie norėtų sugrįžti vėl ir vėl.

Muziejininkai užmezgę gražius ryšius ir bendradarbiauja su žemdirbių organizacijomis, verslininkais bei kultūrininkais, kurie nelieka abejingi krašto kultūrai, prisideda prie muziejuje vykdomų veiklų, kuriomis siekiama, kad muziejus taptų dar patrauklesnis, būtų matomas ir lankomas.

2016 m. Zanavykų muziejui buvo ypatingi – muziejus šventė savo atkūrimo 30-metį. Prisimindama prabėgusius metus, muziejaus direktorė Rima Vasaitienė pasidžiaugė nuveiktais darbais: atnaujinta religine ekspozicija, kuri buvo papildyta vyskupo Juozo Preikšo liturginiais drabužiais, asmeniniais daiktais bei knygomis, metų gale išleista knyga „Zanavykų krašto metaliniai kryžiai“ bei kt.

„Jūs esate tie žmonės, kurie šiuos metus buvote šalia mūsų, ačiū jums sakome iš širdies“, – susirinkusiems dėkojo R. Vasaitienė.

Ant keliasdešimt vakaro dalyvių pečių nusileido simboliniai angelai – padėkos ne tik už finansinę paramą, bet ir įvairiapusį bendradarbiavimą bei visokeriopą pagalbą. Muziejininkai įteikdami po gėlės žiedą ir adventinę žvakelę dėkojo visiems gėriu besidalijantiems ir linkėjo skleisti savo širdies šilumą visus ateinančius metus.

Kaip įprasta, padėkos vakaro metu svečiai muziejininkams linkėjo gražaus bendravimo su jų geradariais ir 2017 m., visiems susirinkusiems – nepavargti dalintis, o išlikti dvasios aristokratais, tokia dvasia gyventi visus ateinančius metus.

Muzikinę programą ir gerą nuotaiką susirinkusiems dovanojo asociacija „Muzikos galia“ iš Kelmės, kurios atlikėjai, pasitelkdami į pagalbą žiūrovus, kūrė „Kalėdinį retro desertą“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.