Kultūros darbuotojams – padėka už pasiekimus ir nuveiktus darbus

kultura zypliuose
Nuotr. Šventiniame rajono kultūros įstaigų darbuotojų pasitarime aptarti svarbiausi šių metų renginiai bei apdovanojimai.

Antradienį Zyplių dvare vyko šventinis rajono kultūros įstaigų darbuotojų pasitarimas. Kaip ir kasmet, renginyje aptarti svarbiausi šių metų pasiekimai, darbai, o už jų organizavimą padėkota visiems kartu ir kiekvienam atskirai.
 
Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė kalbėjo, kad „šie metai rajono kultūrai buvo beprotiškai sėkmingi“, mat padaryta tiek darbų (įgyvendinti projektai, surengti grandioziniai renginiai), kiek padaroma ne kiekvienais metais.

Vedėja pagarsino svarbiausius šių metų pasiekimus ir renginius. Tai ir kraštiečių pasiekimai „Sidabriniuose balsuose“, Sintautų kultūros centro moterų vokalinio ansamblio „Mozaika“ apdovanojimas „Aukso paukšte“. Beje, A. Kasparevičienė viliasi, kad ir ateinančiais metais į mūsų kraštą pavyks parskraidinti „Aukso paukštę“. Vedėja taip pat pasidžiaugė Šakiuose vykusio tarptautinio cirko festivalio „Cirko žiburiai“ Šakių cirko mokyklos pasiekimais – jie tapo laureatai. Šakių rajono savivaldybė Vilniaus zanavykų bendrijos ir Sintautų akademijos iniciatyva 2016 m. paskelbti poeto Prano Vaičaičio metais. Jo garbei renginiai vyko ne tik rajone, bet ir Vilniuje bei Kaune. Šventinio susitikimo metu A. Kasparevičienė įvardijo dar ne vieną vykusį renginį, tačiau visus juos išvardyti būtų sudėtinga.

Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė pasidžiaugė, kad rajone atsiranda vis daugiau erdvių, kuriose organizuojamos parodos. Iki šiol viena dažnesnių parodų eksponavimo erdvių buvo miesto rotušė. O dabar parodos kone nuolat eksponuojamos ir Zyplių, Gelgaudiškio dvaruose, Sintautų kultūros centre, Daivai Bublaitienei priklausančioje „Žiedų galerijoje“. A. Papievienė rugsėjį vykusios akcijos „Visa Lietuva šoka“ dalyviams (Šakių, Griškabūdžio, Sintautų, Gelgaudiškio kultūros centrams, Plokščių mokyklai-daugiafunkciam centrui) įteikė Nacionalinio Lietuvos kultūros centro padėkos raštus.

Kultūros įstaigų darbuotojų pasveikinti atvykusi rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Rima Rauktienė kalbėjo kad yra labai laiminga, galėdama būtų tarp kultūros darbuotojų, kurių organizuojamus renginius stebi arba juose būdama, arba skaitydama apie juos spaudoje, tačiau dūšioje yra visada kartu su šiais žmonėmis. R. Rauktienė dėkojo už šių metų veiklą, o artėjant Ugninio Gaidžio metams viešnia linkėjo pasinaudoti gaidžio savybe – tarp supančių problemų iškapstyti svarbiausią grūdą – kultūrą ir ją nešti ant delno.

Renginio metu pianinu skambino Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokinė Viktorija Pavalkytė, dainomis dalijosi Remigijus Poderis ir Rimanta Poderytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.