Šakietės sėkmė tarptautiniame konkurse

puisytes logo
Nuotr. Kaip Ventspilio simbolį Auksė Puišytė pasirinko mėlyną karvę, o kad atsispindėtų ir sąsajos su technologijomis – ją papuošė virtualios realybės akiniais. Logotipe įkomponuotos Latvijos, Estijos ir Lietuvos vėliavos – taip atspindimas Baltijos šalių solidarumas.

Šakių „Žiburio“ gimnazijos mokinė Auksė Puišytė dalyvavo tarptautiniame konkurse „Ventspils IT challenge“. Konkurse moksleiviai varžosi atlikdami įvairias informacinių technologijų užduotis, be to, buvo dar viena konkurso dalis – galimybė sukurti jį atspindintį logotipą. Auksė nusprendė išmėginti savo jėgas būtent šioje dalyje ir sukūrė logotipą, kuris pelnė „Auditorijos favorito“ vardą.
 
Logotipo kūrimo užduotis sulaukė didžiulio susidomėjimo, iš viso moksleiviai atsiuntė 193 logotipų idėjas, už kurias vėliau buvo galima balsuoti oficialiame konkurso „Facebook“ puslapyje „Ventspilsitchallenge“. A. Puišytės sukurtas logotipas sulaukė didžiausio palaikymo ir surinko daugiausiai „like“ paspaudimų – tai ir lėmė šakietės sėkmę.

Kurdama logotipą A. Puišytė norėjo, kad jame atsispindėtų glaudus Venstspilio ryšys su informacinėmis technologijomis. Kaip miesto simbolį mergina pasirinko mėlyną karvę, o kad atsispindėtų ir sąsajos su technologijomis – ją papuošė virtualios realybės akiniais. A. Puišytės sukurtame logotipe įkomponuotos Latvijos, Estijos ir Lietuvos vėliavos – taip atspindimas Baltijos šalių solidarumas.

Šakietė pasakojo, kad dalyvauti šiame konkurse ją paskatino draugė, žinanti, kad Auksė yra ypač susidomėjusi grafiniu dizainu.

„Būtent su šia specialybe planuoju sieti savo ateitį. Logotipų ir plakatų kūrimu susidomėjau visai neseniai. Pirmąjį logotipą sukūriau šią vasarą juvelyrinius dirbinius kuriančiai merginai“, – pasakojo A. Puišytė.

A. Puišytė, kurios sukurtas logotipas pelnė „Auditorijos favorito“ vardą, laimėjo 100 eurų, o pagrindinio prizo laimėtojas, kurį išrinks žiuri, bus paskelbtas penktadienį, jam bus įteikta 400 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.