Socialinis darbas – mažai matomas, bet prasmingas

soc sk padeka
Nuotr. Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė (dešinėje) už nuolatinį buvimą kartu, palaikymą, paramą, bendrus darbus dėkojo skyriaus specialistėms.


Kaip ir kasmet, taip ir šiemet rajono socialinių paslaugų įstaigų vadovai, darbuotojai ir kai kurių įstaigų lankytojai rinkosi į šventinį ir šiais metais jau paskutinį pasitarimą Šakių kultūros centre.
 
Šventinį pasibuvimą savo programomis pradėjo sutrikusio intelekto Šakių dienos užimtumo centro, Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro lankytojai.

Metus apžvelgdama Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė džiaugėsi, kad 2017-ieji buvo gana neblogi, didesnių nesklandumų išvengta, o kilę buvo gana greitai įveikti.

Vedėja džiaugėsi, kad šiais metais veiklą pradėjo Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro Neįgaliųjų dienos užimtumo centras – trečias centras rajone paskirstytas teritoriniu principu. Taip pat pradėtos teikti atokvėpio paslaugos Plokščių mišrių socialinių paslaugų centre šeimoms, auginančioms ir slaugančioms neįgalius asmenis. Su savivaldybės pritarimu ir finansine parama buvo gautas naujas mikroautobusas Neįgaliųjų sąjungai, kuriuo bus teikiamos paslaugos tiems, kam labiausiai to reikia. Sėkmingai bendradarbiaujama su UAB Dalios Zaleskienės ambulatorija, kuri vykdė ir tebevykdo tęstinę veiklą neveiksnių ir pusiau veiksnių asmenų būklės peržiūrai. L. Pocevičiūtė dėkojo įstaigos socialinei darbuotojai Mildai Trumpienei už pareigingą ir nuoširdų bendradarbiavimą. Vedėja apžvelgė ir tarybos priimtus sprendimus socialinėje srityje, pasidžiaugė administracijos direktoriaus pavaduotojos Ilonos Šeflerienės iniciatyva kviesti ir raginti žmones tapti globėjais. Čia talkino ir šakiečių įmonė „Graphic Node“, parengusi skelbimų ir kvietimų projektą su jautriu pavadinimu „Tapk pasaka prieš miegą“.

Gerų žodžių negailėta į socialinių paslaugų teikimo rinką nuo 2013 m. aktyviai įsijungusiai VšĮ „Namai visiems“, kurie įgyvendinę projektą dar labiau prisidėtų prie socialinės rajono gerovės.

Darbo sukaktis 2017-aisiais minėjo Šakių vaikų globos namų dienos užimtumo centras, netrukus sukaktimi džiaugsis Šakių socialinių paslaugų centras.

Sveikindama socialines darbuotojas L. Pocevičiūtė prisiminė neseniai skaityto straipsnio antraštę, kur socialiniai darbuotojai įvardijami kaip nematomo darbo didvyriai. Tad vedėja linkėjo sunkų darbą dirbančioms specialistėms būti matomoms visur, visada ir visomis prasmėmis. Už nuolatinį buvimą kartu, palaikymą, paramą, bendrus darbus ji dėkojo ir savo skyriaus specialistėms Daivai Pilypaitytei, Virginijai Ratkevičienei, Editai Macevičiūtei-Orentienei, Jolitai Žemaitienei, Ugnei Mikštienei, Daivai Valaitienei.

Gražių žodžių, prasmingų ir gilių palinkėjimų nešykštėjo ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, akcentuodamas, kad galbūt socialinis darbas mažai matomas, bet užtat prasmingas. Be to, jis padėkos raštais apdovanojo 10 ir 20 metų socialinėje srityje išdirbusias socialines darbuotojas: Dalią Strakauskienę ir Vidą Kriaučiūnienę (Šakių vaikų globos namai), Nijolę Grigutienę (Barzdai), Iloną Kolegienę (Kriūkai), Laimutę Kvietinskienę (Kudirkos Naumiestis), Ramintą Orentienę (Lekėčiai), Gintarę Mikelaitienę ir Sonatą Augienę (Gelgaudiškis), Rūtą Petraitienę ir Astą Jakaitienę (Šakiai). Dvi padėkos už atsidavimą darbui įteiktos ir Socialinės paramos skyriaus specialistėms E. Macevičiūtei-Orentienei ir V. Ratkevičienei. Visas padėkas lydėjo ir skyriaus simbolinės dovanėlės. Dovanėlės įteiktos ir neseniai į socialinę rajono sferą įsiliejusiems specialistams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.