Piešiniuose – neįtikėtina merginos fantazija

isganaityte
Nuotr. Greta Išganaitytė pristatydama savo piešinius sakė, kad kiekvienas atėjęs į parodą, juos gali savaip interpretuoti.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Antradienį Šakių Viešosios bibliotekos sienas papuošė devyniolikmetės panoviškės Gretos Išganaitytės piešiniai. Tai anime stiliumi piešti darbai, kuriuose pavaizduoti žmonės, gyvūnai ar fantastinės būtybės. Paroda veiks dvi savaites.

Tai pirmoji merginos paroda. Ji prisipažino, kad piešti mėgo nuo vaikystės.

„Iš pradžių piešiau pelių, skruzdžių, nykštukų namus po žeme, saldainių fabrikus, vėliau – įvairius fantastinius gyvūnus“, – pasakojo Greta ir pridūrė, kad nuo 2012 m. piešinius perkėlė į knygą, kurią vadino savo fantazijos užrašais. O prieš porą metų atrado anime stilių.

Anime – iš Japonijos kilęs animacijos stilius su savita veikėjų ir aplinkos išvaizdos estetika.

„Aš dabar suprantu, kad toks piešimo būdas savaip mane lydėjo nuo vaikystės“, – sakė mergina. Jos žodžiais, anime stilius jai leidžia pavaizduoti mintis, emocijas, išgyvenimus, sukurti trumpas istorijas. Greta parodos lankytojus pakvietė pasivaikščioti po spalvingų pasakų veikėjų pasaulį, kituose piešiniuose pavaizduoti keturi metų laikai, zodiako ženklai. Greta rodė kelis piešinius, kuriuose nupiešti ir realūs žmonės – tai ji pati ir draugai iš Lenkijos. Pasak parodos autorės, nupiešti vieną tokį darbą užtrunka iki trijų valandų.

G. Išganaitytė mokosi Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijoje, priklauso kudirkaičių organizacijai, aktyviai dalyvauja Panovių laisvalaikio salės veikloje.

Gretos pasveikinti atvyko gausus būrys artimųjų, panoviečių. Jos močiutė Elena Matijošaitienė pasakojo: kuomet Gretai buvo ketveri, ji seneliams jau padovanojo piešinuką, kuriame nupiešė senelius, susikabinusius rankomis ir laikančius gėlės žiedą.

„Visuomet dukrą skatinau piešti. Noriu padovanoti tau dėžutę, į kurią galėtum sudėti visas savo svajones. Ir dar noriu palinkėti, kad tu ateityje pasirinktum mokytis tą dalyką, kurio tavo širdelė trokšta“, – kalbėjo Gretos mama Vilija Išganaitienė.

Greta prisipažino, kad ateityje nori tapti renginių organizatore, o galbūt pradinukų mokytoja. Ji susirinkusiems paskaitė kiškio monologą iš J. Lauciaus knygos „Liūto knyga“.

„Aš esu kaip tas kiškis, besidžiaugiantis šiandien gyvenimu. Mano širdyje šiandien saulėta, nors už lango oras primena labiau rudenį“, – kalbėjo jaunoji piešėja ir pirmiausiai padėkojo Panovių bibliotekininkei Galinai Sniečkuvienei, kuri ją paskatino žengti su piešiniais į platesnius vandenis.

Susirinkusieji linkėjo Gretai ateityje pabandyti iliustruoti knygas ar kurti net anime filmus, taip pat siekti gyvenime užsibrėžto tikslo.

G. Išganaitytė visiems susirinkusiems padovanojo po nedidelį savo piešinį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.