Finišo tiesiojoje – trys rajono seniūnijos

seniunijos valstybe
Nuotr. Antradienį Vyriausybės rūmuose pagerbtos 32 seniūnijos, konkurso „Valstybę kuriame mes“ antrojo etapo nugalėtojos. Tarp pagerbtųjų – Lukšių, Griškabūdžio bei Kidulių seniūnijos.

Lapkričio 6 d. Vyriausybės rūmuose buvo pagerbtos 32 seniūnijos – Nacionalinio Lietuvos seniūnijų konkurso „Valstybę kuriame mes“ antrojo etapo nugalėtojos. Į šventę vyko Griškabūdžio, Kidulių ir Lukšių seniūnijų seniūnai ir bendruomenių atstovai, kuriems už aktyvų dalyvavimą antrajame konkurso etape dėkojo ir sėkmės konkurso finale linkėjo ministerijų vadovai.
 
Priminsime, kad Kultūros ministerija inicijavo Valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtą konkursą „Valstybę kuriame mes“, siekdama skatinti bendruomeniškumą, stiprinti vietos savivaldą. Iš viso konkurse buvo sulaukta per 60 paraiškų, kuriose konkurso dalyviai pristatė per pastaruosius penkerius metus nuveiktus darbus bei įgyvendinamus projektus.

Paraiškas konkursui pateikė ir trys mūsų rajono seniūnijos: Lukšių (seniūnas Vidas Cikana), Griškabūdžio (seniūnas Saulius Naumavičius) bei Kidulių (seniūnas Mindaugas Mykolaitis).  

Vertinimo komisija į antrąjį konkurso etapą atrinko 32 seniūnijas bei jose apsilankė, kad pasižiūrėtų, koks seniūnijų gyvenimas iš tikrųjų, susitiko su vietos kultūros įstaigų atstovais, bendruomenės nariais.

Paaiškėjo, kad visos trys mūsų rajono seniūnijos varžysis konkurso finale.

Antradienį į padėkos renginį vyko visų trijų seniūnijų seniūnai – V. Cikana, S. Naumavičius, M. Mykolaitis, bendruomenių atstovai, rajono meras. Susirinkusius sveikinusi kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pabrėžė, kad šis konkursas leidžia pamatyti, kiek energijos, jėgos turi įvairių seniūnijų bendruomenės.

Seniūnams buvo įteikti padėkos raštai. Griškabūdiečiai ir lukšiečiai nominuoti už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui, kiduliečiai – už kūrybiškumo ugdymą.

Seniūnijų bendruomenes su geru startu konkurse pasveikino rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis.

Baigiamajame konkurso renginyje, kurį numatoma surengti 2019 m. vasarį Prezidentūroje, konkurso nugalėtojai bus apdovanoti keturiose nominacijose: „Už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui“, „Už tautinės savimonės puoselėjimą“, „Už kūrybiškumo ugdymą“, „Už saugią Lietuvą“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.