„Ramunės“ kartu jau 20 metų

ramunesKlubas „Ramunės“ – vienas iš Šakių rajono žmonių su negalia sąjungą vienijančių klubų, kuriam jau 20 metų vadovauja Renė Stepaitienė.
 
Prieš 20 metų buvusius vartotojų kooperacijos darbuotojus subūrė noras bendrauti, o klubo pavadinimą pasiūlė buvęs prekybinės bazės direktorius Juozas Pėžaitis.

Jau 20 metų „Ramunėms“ vadovauja aktyvi visuomenininkė R. Stepaitienė, kuri pati rašo eilėraščius, kuria rankdarbius.

Anksčiau klube buvo 36 nariai, tačiau vieni išėjo Anapilin, kiti veikloje nedalyvauja dėl prastos sveikatos. Dabar klube yra 15 narių, kurie aktyviai dalyvauja visose veiklose: vyriausiai šiemet sueis 90 metų, o jauniausiai – 65-eri.

Nuotr. „Ramunių“ klubui nuo pat įsikūrimo vadovauja Renė Stepaitienė.
 
Pasak R. Stepaitienės, klubo tikslas – bendrauti su negalią turinčiais žmonėmis, kartu būti džiaugsmo ir liūdesio valandomis.

„Yra narių, kurie dėl sveikatos negali dalyvauti popietėse, tai juos lankome namuose ir pagal poreikį jiems padedam“, – sako klubo pirmininkė ir priduria, kad klubo nariai mėgsta poeziją, jų nuomone, tai puiki meditacija.

Klubo pirmininkė pasakojo, kad per 20 metų nuveikta daug: nariai aktyviai dalyvauja Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos veiklose, rajono neįgaliųjų sporto šventėse, klubo narės mėgsta šiaurietišką ėjimą, propaguoja sveiką gyvenseną, švenčia valstybines ir religines šventes.

„Švenčiame klubo narių jubiliejus. Keliavome po įvairius Lietuvos miestus, aplankėme Vokietiją, Baltarusiją, Lenkiją. Ruošėme iš ekologiškų daržovių mišraines ir salotas. Mūsų klubo moterys Joana Žilaitienė, Angelė Lenktienė, Lilija Grigaitienė sugeba estetiškai papuošti šventinį stalą ir pagaminti skaniausius patiekalus. Klubo narės turi daug idėjų ir taip jau 20 metų“, – pasakoja R. Stepaitienė.

Klubo poetė Zita Sederevičienė yra išleidusi keletą knygų, susitikimų metu skaito savo kūrybą, pasikviečiami ir poetai iš kitų klubų.

„Ir dabar, po 20 metų, galiu drąsiai sakyti, kad klubas ir toliau gyvuos tęsdamas savo tradicijas“, – įsitikinusi klubo vadovė.

Klubo vadovė R. Stepaitienė dėkoja visoms klubo narėms už jų indėlį į klubo veiklą bei linki, kad 20-asis gimtadienis atneštų visoms daug sveikatos, kad ir toliau jos išliktų jautrios, supratingos, geranoriškos, tolerantiškos.

„Noriu padėkoti žmonių su negalia sąjungos darbuotojoms bei pirmininkei Staselei Vasaitienei, kad ji visada išgirsta mūsų pageidavimus, randa gerą žodį ir sprendimą. Dėkojam sąjungos vairuotojui Raimundui Pranskaičiui už jautrumą ir pagarbą neįgaliam ir pagyvenusiam senjorui“, – sakė R. Stepaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.