Su klausytojais atsisveikino devintasis muzikos festivalis

beatrices devintasis festivalis uzdarymas
Devintasis festivalis su žiūrovais atsisveikino su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, padėkų po koncerto negailėta ir festivalio mamai Augenijai Kasparevičienei (G. Martinaitienės nuotr.)


Gintarė MARTINAITIENĖ

Sekmadienį, rugpjūčio 25-ąją, nuskambėjo paskutinis šiųmečio muzikos festivalio „Beatričės vasaros“ koncertas. Devintasis festivalis su žiūrovais atsisveikino su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru bei Franko Sinatros dainomis.

Nuolatiniai festivalio gerbėjai jau žino, kad „Beatričės vasaros“ kviečia pasimėgauti profesionalia muzika, kuri įvairiose rajono vietose skambėjo jau devynias vasaras. Įprasta ir tai, jog festivalio metu galima išvysti ir netikėtų, gana skirtingų pasirodymų siekiant, kad festivalį atrastų kuo įvairesnis ratas žmonių.

Tradiciškai festivalis prasidėjo Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčioje su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Vėliau klausytojus žavėjo vienas geriausių Lietuvos vyrų vokalinių ansamblių „Quorum“, stebino ir vienas ekspresyviausių Lietuvos kūrėjų, įvairių pučiamųjų instrumentų virtuozas Saulius Petreikis, styginių instrumentų grupė „Niko“...

Festivalio metu būta ir užsieniečių – Šakių miesto 420-ojo jubiliejaus išvakarėse turėjome progą išgirsti  Europos ir kitų šalių žiūrovams žinomą Tbilisio operos ir baleto teatro vyrų ansamblį „Suliko“, Sudarge, netradicinėje vietoje ant išlikusių susprogdintos bažnyčios pamatų, pasirodymą dovanojo prancūzų atlikėja Klotilda Solanž (Clotilde Solange) bei pianistas Lukas Gedvilas. Du koncertai buvo nemokami – tai visai šeimai skirtas koncertai „Kviečia čiurlioniukai“ bei patriotiškumu alsuojantys „Tėvo Stanislovo varpai“, vykę būtent Ilguvoje, kur Lietuvos lakštingala vadinta dainininkė Beatričė Grincevičiūtė leido vaikystės dienas ir kurios vardu pavadintas pats festivalis. Visko ir neišvardinsi, nes reikia pamatyti, išgirsti, pajausti...

Tradiciškai padėkos žodžiai tarti ir festivalio sielai, jo mamai  – dabar jau buvusiai Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjai Augenijai Kasparevičienei, kuri ir šiais metais buvo viena iš pagrindinių festivalio organizatorių.

Neabejojama, kad jubiliejinis festivalis turi vykti ir kitais metais, daugelis be jo jau ir neįsivaizduoja vasaros renginių ciklo, tad viliamasi, kad jis klausytojų širdis džiugins ir toliau. Tuo labiau, kaip pastebėjo vienas pagrindinių ir nuo pradžių festivalį remiantis verslininkas Arūnas Tarnauskas, kad, lyginant su ankstesniais metais, dabar situacija gana nebloga ir biudžetas gana padorus.

„Buvo tokie metai, kad iš viso jokios paramos iš šalies nebuvo ir stovėjo organizatorius su niekuo ir geri žmonės, gal kaip nors... Tai tada turbūt jaučiausi ir atsakomybės gavęs, nes kas, jeigu ne aš“, – festivalio pradžią prisiminė A. Tarnauskas.

Organizatoriai skaičiuoja, kad šių metų „Beatričės vasaros“ biudžetas siekė apie 30 tūkst. eurų.

A. Kasparevičienė dėkojo visiems festivalio rėmėjams, draugams, partneriams ir, žinoma, klausytojams.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.