Žygio dalyviai trumpam tapo dvarų ponais

zygis knygnesiu t2
Žolinės šventę galima švęsti kūrybingai, naudingai ir sportiškai, apžiūrint gražiausius rajono dvarus, parkus, pramogaujant dvarų menėse, žygiuojant panemune – taip praėjusį šeštadienį kvietė praleisti knygnešiai, kurie organizavo žygį „Dvarų istorijos“ po Gelgaudiškio ir Kidulių dvarus, pakeliui užsukant į kaimo turizmo sodybą.

Kad patenkintų visų dalyvių poreikius, organizatoriai sudarė galimybę rinktis netgi tris maršrutus:  trumpiausias – 10 km, kitas – 20, o ilgiausias – 30 kilometrų.
 
Renginį organizavusi asociacija MB „Knygnešiai“ trumpam daugiau kaip 300 žygeivių kvietė persikelti į dvarišką aplinką – žygis prasidėjo Gelgaudiškio dvare, kur lankytojus pasitiko tikri dvaro ponai, o žygeiviai trumpam buvo pakviesti sugrįžti į XIXa. dvarišką gyvenimą, čia pasigrožėti ne tik dvaro sodyba, rūmais, bet ir apžiūrėti autentiškas spaudos draudimo laikotarpio knygas, kurios tam tikslui atkeliavo netgi iš Kauno viešosios bibliotekos. Šeimoms su vaikais taip pat nebuvo daug vargo, nes šiems atskirus užsiėmimus buvo parengusios dvaro guvernantės. Iš išpuoselėto dvaro žygeiviai toliau patraukė į parką, kur aplankė visas garsiausias jo vietas, apžiūrėjo retus medžius, stabtelėjo prie kiekvienos savo istoriją turinčios parko stotelės. Nuo Gelgaudiškio Kidulių link pasukusią gausią kompaniją žygio organizatoriai pakvietė trumpam užsukti į kaimo turizmo sodybą „Nemuno vingis“, kur dalyvius pasitiko šeimininkai su gausybe vaišių. Kidulių dvare jau gerokai sumažėjusios žygiuotojų kompanijos laukė ponia, liokajus ir knygnešys, o didžiausia atrakcija čia tapo galimybė nusifotografuoti stende su poniškais rūbais. Taip, anot MB „Knygnešiai“ vadovės ir žygio pagrindinės organizatorės Mildos Prūsaitytės, kiekvienas nors trumpam galėjo pasijusti tikru dvarininku. Po smagios fotosesijos žygeivių laukė poniškos vaišės prie gausiai nukrauto stalo. Organizatorė M. Prūsaitytė prasitaria, kad tai ne paskutinis jų organizuojamas žygis šiais metais ir galbūt knygnešių žygių gerbėjus nustebins dar kitomis naujomis idėjomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.