Teptuką paėmė po ilgos pertraukos

liepuoniene
Virginija Liepuonienė sako: kadangi tapyba visada buvo jos mintyse, paskatinta universiteto mokytojų, po didelės pertraukos sugrįžo prie kūrybos. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį pirmadienį Šakių viešosios bibliotekos sienos nušvito nekasdieniškomis spalvomis. Čia atidaryta pirmoji šakietės Virginijos Liepuonienės tapybos darbų paroda.

V. Liepuonienė teptuką po ilgos pertraukos vėl paėmė į rankas būdama Šakių trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Menų fakulteto studentė ir paskatinta mokytojos Vilmos Frančiakienės.

„Piešdavau vaikystėje, mano darbai kabėdavo ant mokyklos koridorių sienų. Iš kur polinkis kūrybai? Pamenu – mano tėvelis piešdavo arklius...“ – mintimis, iš kur galbūt atėjo menininkės gyslelė, pasidalino V. Liepuonienė.

O štai, lankant Menų fakulteto užsiėmimus, pamirštas piešimas atgijo. V. Liepuonienė ėmėsi paveikslėlių tapymo ant drobės akrilu.

„Universitete vieną paskaitą vedė dailininkė Rūgytė. Ir kažkaip pajaučiau, kad pasiilgau teptuko ir pradėjau tapyti. Tiesa, būna, kad išsigąsti, kad čia nieko gal neišeis, tačiau potėpis po potėpio ir jau matosi rezultatas“, – mintimis dalijasi V. Liepuonienė.

Jos darbai spalvingi ir šilti: medžiai, gėlės, senų trobų fragmentai, peizažai, kuriuose visi keturi metų laikai. Visi darbai tarsi skatina žvelgti į pasaulį autorės akimis, jos mėgstamomis geltona, raudona, žydra spalvomis. O per Velykas net iš Nidos parsivežti akmenukai virto mažais meno kūrinėliais, juos ištapė nuo margučių likusiais dažais.

„Kuo Virginija galbūt skiriasi nuo kitų mano studenčių? Todėl, kad ji rado laiko sau. Nustūmė į šalį buitį, pasiliko su savo piešiniais, spalvomis ir mintim. Pabandė vėl tapyti. Džiaugiuosi, kad tie pabandymai neliko stalčiuje, o šiandien pristatyti visuomenei. Raskite ir toliau laiko sau, tobulėkite“, – apie autorę kalbėjo TAU Menų fakulteto dekanė V. Frančiakienė apgailestaudama, kad nesugalvojo parodai pavadinimo.

TAU rektorė Margarita Liukaitienė pirmiausiai pasidžiaugė dekanės entuziazmu ir ryžtu paskatinti savo studentes rengti parodas bei bibliotekos darbuotojomis, kurios priima su parodomis kuriančius žmones. Parodos autorei linkėjo nepadėti į šalį teptuko, kad šie darbai nebūtų paskutiniai.

Parodos autorė, kalbėdama apie savo kūrybą, nedaugžodžiavo, sakė, kad traukia gamta, o pastebėtas gražus vaizdas užstringa jos vaizduotėje, vėliau jį perkelia ant drobės. Pasak autorės, ji dažniausiai tapo vakarais.

Parodoje eksponuojama apie 40 darbų, kita dalis net netilpo ir visi, pasak autorės, nutapyti nuo metų pradžios. Ne vieną savo darbą autorė yra padovanojusi pažįstamiems, nors vėliau atskleidė, kad ne visi artimieji žino apie jos naują veiklą – tapymą ir ši paroda bus staigmena.

Nauja paroda bibliotekoje pasidžiaugė ir bibliotekos aptarnavimo skyriaus vedėja Lina Eringienė, tvirtindama, kad paveikslai ir yra tam, kad pravėrusius bibliotekos duris žmones pasitiktų menas.

„Dažnai, lankytojui pasiėmus knygas ir išeinant iš bibliotekos, jo žvilgsnis užkliūva už trijų Virginijos paveikslų, kurie tikrai kiekvieną užkabina... Tuomet norisi pažiūrėti ir kitus“, – kalbėjo L. Eringienė.

Šakių TAU studentės V. Liepuonienės tapybos darbų paroda bibliotekoje veiks iki birželio 17 dienos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.