„Jievaro tiltu“ Šakiuose sukosi beveik 200 šokėjų

jievaro tiltu
Kaip visad entuziastingai, o šįkart ir naujoviškai renginio dalyvius pasveikino šeimininkai  – „Pynės“ šokėjai, sušokę visiškai naują šokį su šiuolaikiniais šokio elementais. V. Venslovaičio nuotr.


Praėjusį sekmadienį Šakių kultūros centre nušurmuliavo vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių konkursinis festivalis „Jievaro tiltu“, sukvietęs didžiulį būrį tautinio šokio šokėjų iš įvairių Lietuvos kampelių. Iš viso scenoje pasirodė 12 kolektyvų – bemaž 200 šokėjų.
 
Renginį visiškai kitaip nei įprasta atidarė festivalio šeimininkai – „Pynės“ šokėjai, kurie pirmiausiai pasirodė ne scenoje, o buvo rodomas video: sėdintys salėje stebėjo, kaip šokėjai renkasi į kultūros centrą, vienas kitą kibina, ruošiasi, dabinasi. Galiausiai iš ekrano jie persikėlė į sceną ir pasipuošę nauja apranga pasveikina festivalio dalyvius šokiu „Norim dar“, į kurį įpinti ir šiuolaikinio šokio elementai. Šis šokis gimė vienų kūrybinių dirbtuvių su choreografu Edmundu Žička metu. Pasak „Pynės“ vadovės Vitalijos Venienės, įgyvendinant projektą, šokėjai turėjo kūrybines dirbtuves ir su šiuolaikinio šokio atlikėju Marijanu Staniulėnu, o sekmadienį vykęs festivalis – projektų dalis.

Renginio metu kiekvienas kolektyvas sušoko po du šokius, save pristatė ir video. Šokėjai scenoje keitė vieni kitus, demonstravo nepriekaištingą šokio techniką, tikslius žingsnelius, akys raibo nuo tautinio kostiumo raštų, o salė prisipildė besisukančių šokėjų šypsenų ir emocijų.

Tiek organizatoriai, tiek garbi komisija džiaugėsi, kad ilgametes tradicijas turintis, liaudiško šokio ir dainų švenčių tradicijų tęstinumą puoselėjantis projektas nenustoja gyvuoti.

Kol komisija rinko geriausius iš geriausių, žiūrovams ir šokėjams pristatytas režisieriaus E. Žičkos, kompozitorių Donato Zakaro ir Remigijaus Rančio šokio spektaklis „Kosmo“, kuris sukurtas remiantis baltų etnokosmologinių tikėjimų motyvais, o jį atliko „Sietuva“.

Projektą „Jievaro tiltai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Šakių r. savivaldybė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.