„Namai visiems“ meile ir parama dalinasi jau 11 metų

VšĮ „Namai visiems“ įkūrėjai Giedrė ir Julius Šedbarai (centre) džiaugėsi didele ir darnia komanda, su kuria gali ne tik nemokamai pamaitinti 300 rajono gyventojų, bet ir padaryti daugiau gerų darbų, suteikti daugiau socialinių paslaugų. K. Dovydaitienės nuotr.

Praėjusį trečiadienį, kai visas pasaulis pasipuošė raudonomis širdelėmis ir šventė Valentino dieną, VšĮ „Namai visiems“, teikianti socialines paslaugas Šakių miesto bei rajono gyventojams, minėjo ir savo 11-ąjį gimtadienį.

„Namai visiems“ įkūrėjai Giedrė ir Julius Šedbarai savo veiklą pradėjo su kilniu tikslu – dalintis ne tik maistu, bet ir meile, nes žmogus ne vien tik duona gyvas – jam reikia palaikymo ir supratimo. Tad organizacijos gimimo dieną nuskamba sinchronas – ir Meilės diena, ir tikslas – dalintis meile.

Jaukios šventinės popietės metu, „Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė pasidžiaugė ir gausiu būriu svečių – iš viso rajono atvykusiomis socialinio darbo organizatorėmis bei savivaldybės Socialinės paramos skyriaus specialistėmis ir per šiuos metus suburta didele ir darnia 32 žmonių komanda, kuri nuolat daro gerus darbus ir rūpinasi silpnesniais. 

O gerų darbų padaryta išties daug. Per metus laiko vien nemokamo maitinimo paslaugų suteikta 300 rajono gyventojų – labdaros valgykloje buvo maitinami 253, o maistas į namus buvo vežamas 47 asmenims. Būtiniausiais daiktais ir drabužiais aprūpinta taip pat panašiai tiek pat žmonių. Asmeninės pagalbos paslaugos suteiktos 56 asmenims. 

Praėjusiais metais „Namai visiems“ pradėjo teikti apsaugoto būsto paslaugą, kurią gavo aštuoni rajono gyventojai, turintys psichinę negalią (šiuo metu vienas apsaugotas būstas veikia Gelgaudiškyje ir du Šakiuose), bei socialinės reabilitacijos asmenims su negalia bendruomenėje paslaugą, kurią pernai gavo 45 žmonės.

„Kai kurie asmenys gauna net po keletą paslaugų. Gali gauti maitinimą ir kartu dienos socialinę globą arba asmeninę pagalbą ir pagalbą į namus“, – pasakojo „Namai visiems“ direktorė, primindama, kad, be šių paslaugų, jų organizacija vasaros metu teikė maitinimą net septynioms mūsų rajone veikusioms vaikų stovykloms, per praėjusius metus surinko daugiau nei 37 tūkst. kg besibaigiančio galiojimo maisto produktų, kurie buvo išdalinti skurdą ir socialinę atskirtį patiriantiems Šakių miesto ir rajono gyventojams.

Pasak G. Šedbarienės, 2023-iųjų pabaiga buvo taip pat labai darbinga, nes organizacija dviem paskutiniais metų mėnesiais ryžosi pradėti dar dvi naujas veiklas – pagalbos į namus ir dienos socialinės globos asmens namuose paslaugas. Tačiau tai dar ne viskas. Šie metai prasidėjo ne mažiau ambicingais planais – išeiti iš mūsų savivaldybės rėmų ir pradėti savo paslaugas teikti kaimyniniuose rajonuose bei akredituotis laikino apnakvindinimo paslaugai, kurios lig šiol Šakiuose nebuvo.

Tad „Namai visiems“ dirba ne tik kaip savivaldybės partneriai, bet imasi iniciatyvų iš kitų finansavimo šaltinių, organizuoja įvairias išvykas, susitikimus ir kitus renginius. Galbūt todėl yra matomi ne tik rajone, bet pastebėti ir šalyje – neseniai svečiuose sulaukė Lietuvos Respublikos Prezidento kanclerės Agilos Barzdienės, kuri domėjosi organizacijos veikla. 

2023 m. buvo gausūs ne tik darbais ir organizuotais renginiais, tačiau ir įvertinimais bei apdovanojimais. VšĮ „Namai visiems“ buvo apdovanota kaip savanorystės kultūrą puoselėjanti organizacija. Padėką už sistemingą ir metodišką darbą, įtraukiant visuomenę į savanorystę, jiems  įteikė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, o pilietinėje iniciatyvoje „Lietuvos galia“ kategorijoje ,,Teisinga Lietuva“ organizacija tapo viena iš laureatų ir gavo apdovanojimą iš paties šalies Prezidento Gitano Nausėdos rankų. 

Už ilgametį atsidavimą ir meilę veiklai organizacijos įkūrėjams ir visai komandai padėkoti atvyko ir gražių žodžių negailėjo rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius, vicemeras Darius Jakavičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, VšĮ „Šakių šeimos centras“ direktorė Jūratė Arštikaitienė. 

Svečiai iš renginio išvyko ne tuščiomis. „Namai visiems“ direktorė kiekvienam įteikė po žvakę – šviesos ir šilumos simbolį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.