Šventėje pakvipo ne tik sūriais, bet ir artėjančiais Seimo rinkimais

suriu_sventeLiepos 21 dieną Prūselių kaime, Šakių seniūnijoje, vyko zanavykiško sūrio šventė. Tokios šventės vyksta jau nuo 1999 metų. Ši šventė sukvietė ne tik Prūselių, bet ir kitų Šakių rajono miestelių gyventojus bei Seimo narius. 13-ąjį kartą vykusioje šventėje svarbiausios dalyvės – sūrių gamintojos, kurių taip pat buvo trylika. Susirinkusieji galėjo ne tik paragauti sūrių ar jų įsigyti, bet ir koncertą pažiūrėti.

Nuotr. Aukcioną laimėjusi ir sūrį už 330 litų nusipirkusi V. Uspaskich padėjėja Dinara Gudaitienė sakė, kad sūris keliaus į Europos parlamentą.

„Sveiki gyvi, sveteliai, mūsų mylimieji“− šios dainos žodžiais į aktų salę kvietė Briedžių, Plokščių ir Šakių liaudiškos muzikos kapelos, kurios savo liaudiškomis dainomis privertė susirinkusiuosius linguoti ar koja mušti į taktą. Ritinių bendruomenės centro pirmininkas Kęstutis Kasperavičius džiaugėsi, kad į Sūrio šventę susirenka vis daugiau žmonių ir tiki, kad ši tradicija nenutrūks ir tęsis dar ilgai.  
 
Šventėje pakvipo ne tik sūriais, bet ir artėjančiais Seimo rinkimais. K. Kasperavičius paskelbė specialiai šeimininkių suspausto ir gražiai papuošto sūrio aukcioną, kurio pradinė kaina buvo 20 litų. Įnirtinga kova vyko tarp Seimo narės Onos Valiukevičiūtės, Darbo partijos atstovo Gintauto Kniukštos bei Viktoro Uspaskich padėjėjas Dinaros Gudaitienės ir Šakių apylinkės teismo teisėjo Arturo Raukčio. Dešimtimis litų greitai kylanti sūrio kaina linksmai nuteikė žiūrovus – jie šypsojosi ir plojo rankomis. „Šito mūsų salėj dar nebuvo“,− nustebintas greitai kylančia sūrio kaina sakė K. Kasperavičius. Kaip visada – išlieka stipriausi, o šį kartą - azartiškiausi. Sūris atiteko V. Uspaskich padėjėjai – Dinarai, kuri jį įsigijo už 330 litų. Aukcione gauti pinigai bus skiriami Ritinių bendruomenei.

Visas sūrininkes Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius kartu su pavaduotoja Rima Rauktiene apdovanojo prijuostėmis, o prisidėjusieji prie šventės organizavimo, rėmimo, aktyvaus bendruomenės gyvenimo ir tradicijų puoselėjimo buvo pagerbti Padėkos raštais.

Koncerto metu vyko ir loterija. Ištraukus saldainį buvo galima laimėti prizą – sūrį ar kitą kokį daiktą.

Po koncerto šeiminkės užėmė savo vietas už prekystalių, nukrautų įvairiausiais sūriais. Kiekvienas pagal savo  skonį galėjo išsirinkti tradicinį kaimišką sūrį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.