Grandiozinę miesto šventę kviečiama kurti kartu

januseviciusGiedrė PLEČKAITYTĖ
 
Penktadienio popietę savivaldybės posėdžių salėje rinkosi įvairių rajono įstaigų vadovai, pakviesti išklausyti naujojo Šakių kultūros centro direktoriaus Raimondo Januševičiaus idėjos – Šakiuose surengti grandiozinę miesto šventę. Manoma, jog bendromis pastangomis surengta miesto šventė galėtų išpuoselėti gražią tradiciją ir šakiečių bendruomeniškumo jausmą.
 
Nuotr. Naujasis Šakių kultūros centro direktorius R. Januševičius, kreipdamasis į įvairių įstaigų vadovus, ragino bendrai kurti miesto šventę, įvyksiančią liepos 6 dieną.  
 
Ragina būti bendruomeniškesniais
 
„Kurkime Šakiuose bendruomeniškumą. Kiek įmanoma susiburkime, gyvenkime linksmai, smagiai ir patys sau kurkime šventes. Nelaukime, kad kažkas kažką padarytų“,- į penktadienį savivaldybės posėdžių salėje susirinkusius įvairių įstaigų vadovus savivaldos vardu kreipėsi mero pavaduotoja Rima Rauktienė. Nuo gegužės pradžios Šakių kultūros centro direktoriaus pareigas pradėjęs eiti R. Januševičius, dėkodamas merijai už palaikymą, atskleidė pagrindinę penktadienio popietės susirinkimo idėją. Kultūros centras suplanavo liepos 6 dieną surengti Šakių miesto šventę. „Tai nėra nieko nauja. Tai yra sena. Reikia tik atgaivinti, kas buvo gera sena ir pasirinkti gerus fragmentus“, - kalbėjo R. Januševičius.

Šventę turi kurti patys

Anot naujojo Kultūros centro direktoriaus, kilus idėjai – surengti miesto šventę Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, ją surengti turi ne kažkas kitas, bet patys mes. „Miesto šventę turi padaryti ne kažkas kitas ir už mus džiaugtis. Siūlome nors vieną dieną metuose padaryti šventę – miesto gimtadienį ir pritraukti bendruomeniškumą, kad galėtume visi kartu pasidžiaugti“, - kalbėjo direktorius, ragindamas įstaigų vadovus, kiek įmanoma, prisidėti prie šventės kūrimo. – Kultūros centras yra tik sraigtelis šio renginio taškų dėliojime“, - pridūrė R. Januševičius.  

Susirinkime kalbėjusi savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenijas Kasparevičienė pabrėžė, kad reikia keistis. „Labai patogu miestelėnams ateiti į šventę, kai viskas padėta ant lėkštutės ir miesto žmonės yra tik žiūrovai. Nemanau, kad pirmais metais šventė bus aktyvi ir gausi. Mes turime ją užsiauginti, kad miesto šventės dalyviai – miesto žmonės, visi kolektyvai kas kiek galėdami prisidėtų ir ateitų į miesto šventę. Norisi to jaukumo, bendruomeniškumo, kad visi kiek galėdami prisidėtų prie šventės kūrimo“, - teigė A. Kasparevičienė.

Atskleisti šventės akcentai

Pirminius planuojamos miesto šventės akcentus atskleidusi Kultūros centro režisierė Gražina Guzovijienė kalbėjo, jog liepos 6-ąją šurmulys turėtų prasidėti nuo pat ankstyvo ryto, nes tuo metu lankomiausiuose miesto objektuose pasirodytų šventės kviesliai. Numatytos Šv. Mišios už miestą, jo gyventojus. J. Lingio parke, pasak G. Guzovijienės, turėtų įsikurti verslo kiemeliai, reklamuojantys kiekvienos įstaigos produkciją teikiamas paslaugas. „Vidurdienį esame numatę, kad visų mieste veikiančių įstaigų kolektyvai rinktųsi su sava atributika ir dalyvautų eitynėse“, - pristatinėjo režisierė. Numatytos eisenos maršrutas driektųsi nuo „Varpo“ vidurinės mokyklos stadiono V. Kudirkos ir Nepriklausomybės gatvėmis tiesiai į J. Lingio parką. Kaip pridūrė R. Januševičius, eiseną muzikiniais fragmentais paįvairintų dar tik šiemet Šakiuose atsikūręs dūdų orkestras, pažadėjęs šia proga surepetuoti muziką eitynėms. Žinoma, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, 21 valandą, tradiciškai prie V. Kudirkos paminklo ir parke numatyta giedoti Lietuvos himną. „Keturias su puse valandos vyks rajono kolektyvų pasirodymo programa. Visų įstaigų vadovus mielai kviečiame pasinaudoti proga ir labiausiai nusipelniusiems darbuotojams oficialiai įteikti padėkas. Taip būtų oficialiai ir viešai pagerbiami darbuotojai“, - mintimis dalijosi R. Januševičius. Besibaigiant šventei, parke nuskambės jaunimo diskoteka.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.