Per vieną savaitgalį „Mozaika“ pelnė net du apdovanojimus

Sintautų kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Mozaika“ (vadovas Deividas Kerevičius) paskutinis balandžio savaitgalis buvo ypač įtemptas. Kolektyvas dalyvavo  net dviejuose respublikiniuose konkursuose.
 
Balandžio 27 dieną Sintautų dainininkės rungėsi Guostagalio kultūros namuose, Pakruojo rajone,  12 - ąjame vokalinių ansamblių festivalyje - konkurse „Kur aukštas klevas“.  Pasirodymus vertino  kompetentinga komisija: Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos mokytojas - komisijos pirmininkas Sigitas Vaičiulionis bei Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos mokytoja Beata Smiltinikienė, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Birutė Vanagienė, Pakruojo J. Pakalnio muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Ingrida Tuomienė, Rozalimo vidurinės mokyklos mokytoja ekspertė Jūratė Skorupskienė. Jie skyrė Sintautų kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Mozaika“ „Geriausio kolektyvo“ nominaciją.

Balandžio 28 dieną Taujėnų dvare, Ukmergės rajone, vyko respublikinė kamerinių ir vokalinių ansamblių šventė – konkursas „Šventosios gaida“, gyvuojantis nuo 1999 metų. Šventėje - konkurse dalyvavo 18 kolektyvų  iš Anykščių, Utenos, Ukmergės, Pasvalio, Rokiškio, Šakių, Širvintų, Šiaulių, Kauno rajonų, Varėnos, Marijampolės, Neringos, Klaipėdos ir Ignalinos. Šventė rengiama norint suaktyvinti vokalinių ansamblių veiklą, propaguoti lietuvių bei užsienio kompozitorių vokalinę kūrybą, ugdyti kolektyvų meistriškumą, skatinti dainininkų mėgėjų aktyvumą.

Vertinimo komisija, kurios sudėtyje buvo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Viktoras Masevičius bei minėtos akademijos Choro dirigavimo katedros vedėjas docentas Dainius Puišys, Sintautų kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Mozaika“ skyrė apdovanojimą už geriausiai atliktą lietuvių liaudies dainą.

Pasak Sintautų kultūros centro direktorės Laimos Girdauskienės, tai jau trečiasis  konkursas, kuriame „Mozaika“ dalyvavo šiais metais. Sausio 11-12 dienomis ji  dalyvavo X tarptautiniame  chorų konkurse Daugpilyje „Sidabro varpai“, kuriame iškovojo antrojo laipsnio diplomą.  Belieka tik pasidžiaugti gražiais kolektyvo vadovų ir ansamblio moterų darbais, garsinant Šakių rajoną Lietuvoje ir užsienyje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.