Į televiziją dėl įvairių paskatų: nuo noro tobulėti iki siekio įveikti rutiną

kaukarieneSima KAZARIAN
 
Televizijoje išvydus pažįstamą veidą, kyla pačių įvairiausių minčių – nuo noro, kad bičiuliui pasisektų, iki pavydo ar net paniekos. Tuo tarpu tie, kurie ten eina, teigia, jog televizija yra neišvengiama tobulėjimo scenoje dalis.
 
Nuotr. „Man labai nepatinka rutina, nuobodulys. Taip norisi patirti kažką įdomaus, ypatingo. Dėl to ir dalyvauju televizijos laidose“,- atviravo V. Kaukarienė.
 
Šou pasaulis klastingas, bet įdomus
 
Šiuo metu agentūroje „Elitaz“ dirbantis Evaldas Ragelis 2009 metais  su grupe „Lingis Park“dalyvavo „Talentų Ringe”, 2013 metais televizijos projekte “Chorų Karai”, taip pat „X faktoriuje“.

Šiuo metu E. Ragelis studijuoja Vytauto Didžiojo universitete Kūrybinių industrijų programą, taip pat atlieka praktiką Kūrybos namuose „Elitaz“. „Su šia firma organizuojame įvairius koncertus, pastarasis buvo „Lietuvos Balso” , Vasario 16-oios koncertas bus transliuojamas tiesiogiai iš Kauno. Nauda iš tiesų yra neapsakoma, labai daug ką sužinai būdamas kitoje ekrano pusėje. Tiek dirbdamas, tiek pats dalyvaudamas. Pamatai tai, ko kitas galbūt niekada nepamatys ir nesužinos, bet daug šiuo klausimu negaliu kalbėti - neleidžia sutartis“,- šypsojosi E. Ragelis.

Ar dalyvavimas įvairiuose projektuose padeda daryti karjerą? „Vienareikšmiškai taip, kadangi sukiesi toje virtuvėje, esi matomas ir kuo daugiau kažką naudingo darysi, tuo didesnė tikimybė, kad būsi pastebėtas. Kalbant apie kritiką, ji grūdina ir jos gauti sveika, kad neužriestum nosies. Nei vienas nėra tobulas, aš ir pats esu savikritiškas, todėl atsižvelgiu į išsakytas pastabas, bet neimu giliai į širdį“,- kalbėjo E. Ragelis.

Paprašytas apibūdinti šou verslo pasaulį E. Ragelis susimąstė. „Hmm... tai kitoks darbas, nežinai, kas ir kada laukia, skirtingi projektai, skirtingi iššūkiai. Apibendrinant, tai klastingas pasaulis, visada reikia atsargiai rinkti žodžius ir poelgius, nes visur yra kameros. Pritapti nėra sunku, tiesiog reikia buti drąsiam, inovatyviam, siekti užsibrėžto tikslo ir tave priims kaip savą. Šioje srityje norėjau suktis gan seniai. Prieš tai studijavau visai priešingos krypties specialybę, bet baigęs studijas einu ta kryptimi, kuria, manau, ir turiu eiti. Tuo pačiu norėčiau padėkoti „Varpo“ dramos studijai, kad parodė man tą kelią, kuriame aš galiu būti pačiu savimi“,- teigė E. Ragelis.

Priima kaip iššūkį ir galimybę tobulėti

„Chorų karų“ dalyvė Agnė Jurgilaitė svajojo studijuoti dainavimą, tačiau ten įstoti „Dainų dainelės“ laureatei nepavyko. Vis tik gabi ir tikslo siekianti mūsų kraštietė neleido kliūtims sutrukdyti jai užsiimti tuo, kas patinka labiausiai – dainuoti. Įstojusi į VDU studijuoti ekonomiką ir finansus A. Jurgilaitė ryžosi dalyvauti televizijos projekte „Chorų karai“.

Mergina sutinka, kad televizija jai buvo nemažas iššūkis. „Dainuoju nuo mažumės ir nesinori, kad dvylikos metų įdirbis nueitų veltui. Ėjau pasiruošus, nusiteikus tam, kad čia bus visko – ir pagyrimų, ir kritikos, kad bus pastebėtos visos klaidas. Tačiau aš visada mėgau kritiką, nes tik jos dėka galiu išmokti dainuoti geriau. Televizijos projekte ryžausi dalyvauti dėl to, kad galėčiau tobulėti. Norėjau save realizuoti plačiau, pamatyti televizijos virtuvę. Be to, dainavau ne individualiai, kaip solistė, o chore. Tai skiriasi nuo ankstesnės mano patirties, nes būtina labai derintis prie kitų komandos narių. Man tai yra didesnė atsakomybė, nei dainuočiau viena. Bet tuo pačiu tai ir didelis džiaugsmas, nes laimėjimais gali pasidalyti su kitais“,- sakė A. Jurgilaitė.

Visada labai kukli ir santūri ji pripažino, jog televizijoje teko savotiškai „perlipti per save“, tapti drąsesnei. Vis tik A. Jurgilaitė išsaugojo savo paprastumą ir nuoširdžiai džiaugiasi, jei kas pagiria jos dainavimą, nes tada jaučia, kad dirba ir stengiasi ne veltui. „Dainavimas man yra laimė, poilsis, atsipalaidavimas ir darbas kartu“,- sakė A. Jurgilaitė, kuri nuo sausio antrosios pusės dalyvaus kitame televizijos projekte „Chorų Eurovizija“.

Projektai padeda įveikti rutiną

Neretai televizijos ekrane galime išvysti ir šakietę Vilmą Kaukarienę. Projektuose „Padainuokim“, „Ūkininkas ieško žmonos“, „Gyvenimo kryžkelės“ moteris dalyvavo užpildžiusi anketas, tuo tarpu  laidų „Kakadu penktadienis“ ir „Būk mano meile“ organizatoriai šakietę pastebėjo patys ir pakvietė ją sudalyvauti savo laidose. V. Kaukarienė prisipažįsta, jog iš pradžių bijodavo, ką apie jos dalyvavimą pagalvos kiti. „Paskaičiusi internete komentarus, rasdavau įvairių nuomonių apie save – kad esu kvaila ir panašiai. Nesmagu, tačiau visokių nuomonių reikia. Dabar jau apsipratau ir nekreipiu dėmesio. Nepatinka – nežiūrėkit, tiesiog perjunkite kitą kanalą, tiek galėčiau pasakyti visiems, kurie nenori į mane žiūrėti. Juk niekas neverčia“,- kalbėjo V. Kaukarienė.

Ji teigė, kad dalyvavimas projektuose padeda praskaidrinti gyvenimą. „Man labai nepatinka rutina, nuobodulys. Taip norisi patirti kažką įdomaus, ypatingo. Dėl to ir dalyvauju televizijos laidose“,- sakė moteris.

Šiuo metu V. Kaukarienė slaugo savo sergantį tėtį ir niekur nedirba, ji skaito knygas rusų kalba, rašo eilėraščius, straipsnius į žurnalus, yra Darbo partijos narė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.