Licencijavimo laikotarpio nepratęs: kokia padėtis Šakiuose?

Socialinių reikalų ir darbo komitetas konstatuoja, jog socialinių globos įstaigų licencijavimas, kurį numatoma užbaigti šių metų pabaigoje, vyksta sunkiai. Paaiškėjo ir tai, kad  laikotarpio pratęsti neketinama.
 
Atsakyti, kas laukia Šakių socialinių globos įstaigų nelengva. Čia yra 14 licencijuojamų globos įstaigų. Penkioms iš jų – jau išduotos licencijos. Kol kas nėra nei vienos, kuriai išduoti licenciją būtų atsisakyta. Yra šešios įstaigos, kurios atitinka licencijavimo sąlygas, tačiau jos dar neregistravo ir nepateikė reikalingų dokumentų licencijai gauti. Penkios įstaigos neatitinka licencijavimo sąlygų ir negalėtų gauti licencijos. Jos visos negali gauti licencijos dėl pareigybių trūkumo. Papildomai reikėtų 11, 09 etato.

„Socialinių reikalų ir darbo komitetas yra susirūpinęs, kad Lietuvoje net 268 savivaldybėse esančios įstaigos neatitinka licencijavimo sąlygų ir negalėtų gauti licencijų dėl pareigybių, higieninių patalpų, higieninių pasų trūkumo bei kitų priežasčių. Negavus licencijos, globos įstaigos veikla tampa nelegali”,- teigė komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė. Socialinės globos įstaigų paslaugomis naudojasi dešimtys tūkstančių savivaldybių gyventojų ir šių paslaugų poreikis vis auga. K. Miškinienė teigė, jog svarbiausia, kad nenukentėtų gyventojai – jiems nebūtų nutrauktas paslaugų teikimas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė aiškino, kad kiekvienai savivaldybei buvo duota pakankamai laiko įvykdyti licencijavimo sąlygas, ypač šiais metais, kai perdavus savivaldybėms socialinių pašalpų mokėjimą kaip savarankišką funkciją, atsirado pinigų esamiems trūkumams pašalinti. Tad ministrė A. Pabedinskienė tvirtai nusiteikusi nepratęsti termino bei nekeisti licencijavimo sąlygų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.