Seniūnijose – nauji komitetai

Norima sudaryti naują socialinės rūpybos formą – šeimos palaikymo komitetus, kurie būtų kiekvienoje seniūnijoje ir savivaldybėje.
 
Tai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Šakių skyriaus vadovės Jūratės Arštikaitienės vykdomas projektas, kurio metu norima sukurti efektyvią alternatyvą vaikų institucinei globai. Anot jos, kiekviena seniūnija turi sudaryti savo šeimos palaikymo komitetą, į kurį įeitų protingi, kompetentingi tos vietos žmonės, galintys dirbti su šeimomis, kurioms reikia socialinės pagalbos. Tai gali būti ir mokytojai, kunigai, kiti aktyvūs visuomenininkai. Jie padėtų ieškoti sprendimų kritinėse situacijose, teiktų konsultacijas.

Vykdant projektą vyko „Stalo diskusijos“ mokyklose, bendruomenėse, kaip vaikų motyvaciją gali lemti mokytojai, tėvai. Važinėjanti psichologė konsultuoja bendruomenes, individualius atvejus. „Vieni mus sutiko su džiaugsmu ir entuziazmu, kiti – santūriai. Kiekvienai seniūnijai priklauso po tris konsultacijas, tačiau kai kurios jų atsisakė, o kitos nori daugiau, nei priklauso, todėl visus raginame kreiptis, gali būti ir papildomų kartų“,- pasakojo J. Arštikaitienė. Anot jos, psichologė pastebėjo, kad atviriausi naujoms idėjoms yra tie darbuotojai, kurie dirba neseniai.

Ateityje viename iš Lietuvos kurortų numatomi dviejų dienų išvažiuojamieji mokymai savivaldybės ir socialinėms darbuotojams (kartu su Jurbarko savivaldybe). Taip pat vyksta tyrimas, kokių paslaugų reikia socialinės rizikos šeimoms. Vėliau bus teikiamos šios paslaugos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.