Gyventojų skundai keliavo ne tuo adresu

gyvatukasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Praėjusią savaitę vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje į tribūną buvo pakviestas uždarosios akcinės bendrovės „Šakių vandenys“ vadovas Vaidas Litinskas. Ir vėl įmonės vadovo pečius užgriuvo rimtos bėdos.
 
Nuotr. Beveik du mėnesius šakiečiai su savo skundais dėl nešylančių gyvatukų, drumzlino vandens ir kitokių problemų karšto vandens sistemoje atakavo „Šakių šilumos tinklus“.
 
Šįkart bendrovės vadovas V. Litinskas atvirai pripažino, kad dėl įmonėje atsiradusių techninių problemų daug nepatogumų patyrė daugiabučių namų  gyventojai. Įmonės vadovas viešai atsiprašė tiek gyventojų, tiek ir uždarosios akcinė bendrovės „Šakių šilumos tinklai“ vadovų. Pastarieji sulaukė itin daug skundų dėl gedimų karšto vandens sistemoje. Tik vėliau paaiškėjo, kad dėl šių problemų buvo kalti „Šakių vandenys“. „Reikia pripažinti, viena bėda nevaikšto. Mus netikėtai užgriuvo net kelios  rimtos bėdos. Pirmiausia vandenvietėje sugedo du vandens gręžiniai, kurių sutvarkymui teko skirti daug laiko ir lėšų. Kita bėda - tiesiog surūdijo senieji vandens nugeležinimo įrenginiai. Dėl šių priežasčių ir kilo rimtų problemų, atsirado rūdžių geriamajame vandenyje“,- apie susidariusią kritišką situaciją kalbėjo V. Litinskas. Jis patikino, kad šiuo metu visi gedimai pašalinti ir sistemos turėtų veikti gerai. „Mums pavyko sutvarkyti nugeležinimo įrenginius, todėl dabar šakiečiai galės vartoti tikrai kokybišką vandenį. Pagal nustatytus normatyvus geriamajame vandenyje  leidžiama geležies norma yra iki 0,2 miligramų litre, o kaip rodo tyrimai, šiandien tiekiamame vandenyje geležies norma neviršija nei 0,04 miligramų viename litre “,- sakė V. Litinskas.
 
Šalino gedimus, bet ne jų priežastį

Taigi, beveik du mėnesius šakiečiai su savo skundais dėl nešylančių gyvatukų, drumzlino vandens ir kitokių problemų karšto vandens sistemoje atakavo „Šakių šilumos tinklus“. Daugelis pasipiktinusių daugiabučių namų gyventojų kreipėsi pagalbos ir į rajono savivaldybės vadovus. „ Iš gyventojų gavome labai daug nusiskundimų, kurie buvo tikrai pagrįsti. Nueiname, sutvarkome, nuoriname sistemą, o kitą dieną – ir vėl gedimas. Liekame tarsi kvailio vietoje, nes žmonės galvoja, kad mes nesuprantame, ką darome. Į kai kuriuos butus per dieną tekdavo eiti po keletą kartų. Tai tęsėsi praktiškai du mėnesius, - vargo visas daugiabučių kvartalas, vargome ir mes. Tiesiog jau nepajėgėme fiziškai laiku pašalinti visų gedimų“,- pasakojo  „Šakių šilumos tinklų“ generalinis direktorius Laimutis Kasparavičius. Anot jo, tokia situacija susiklostė dėl to, kad įmonės specialistai pašalindavo gedimą, tačiau, deja, ne jo priežastį. Paaiškėjo, kad tikroji visų kylančių problemų  priežastis glūdi „Šakių vandenims“ priklausančioje vandenvietėje.  Pasak L. Kasparavičiaus, iš pradžių vandentiekio vadovai to nenorėjo pripažinti, todėl dėl susidariusios kritiškos situacijos šilumininkai kreipėsi į rajono savivaldybę. „Džiaugiuosi, kad pagaliau „Šakių vandenys“ suprato, jog turi rimtų bėdų ir ėmėsi jas spręsti. Tikiuosi, kad ateityje viskas bus gerai“,-  sakė L. Kasparavičius.
 
Problemos turi būti sprendžiamos daug operatyviau

Rajono savivaldybės tarybos nario, „Šakių šilumos tinklų“ abonentinės tarnybos vadovo Henriko Zarembos manymu, vandentiekio sistemos problemos turi būti aptinkamos ir gedimai šalinami  kur kas operatyviau, o ne tęstis du mėnesius ar ilgiau. „Manau, įvairių problemų gerokai sumažėtų, jei pagaliau būtų pradėtas eksploatuoti vandentiekio bokštas. Dabar jau 24 - eri metai, kaip šis didžiulis bokštas naudojamas tik antenoms pastatyti, o ne pagal savo paskirtį“,- jau ne pirmą kartą apie  būtinybę pradėti eksploatuoti vandentiekio bokštą kalbėjo H. Zaremba.  Anot jo, tik tuomet vandentiekio sistemoje būdų tolygus spaudimas, didesnis patikimumas ir didesnė ekonominė nauda.

Tarybos nariai įpareigojo „Šakių vandenų“ vadovą V. Litinską ateityje ne tik operatyviau šalinti atsirandančius gedimus, bet ir apie visas iškylančias problemas dažniau pateikti viešą informaciją rajono gyventojams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.