Šakių krašto VVG valdyba rinkosi į pirmąjį posėdį

Sausio 8 dieną posėdžiavo naujai išrinkta Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) valdyba. Susitikimo metu buvo išrinktas valdybos pirmininkas, pasiskirstyta atsakomybėmis, svarstyta naujų narių priėmimo ir atšaukimo tvarka, susipažinta su paramos gavimo Kaimo vietovės vietos plėtros strategijos parengimui paraiškos projektu ir sąmata, sprendžiami kiti svarbiausi klausimai.
 
Susirinkime dalyvavę valdybos nariai pasiskirstė atsakomybėmis. Už ryšius su visuomene ir viešosios informacijos skelbimą Šakių krašto VVG internetiniame puslapyje  atsakingu paskirtas Aurimas Staugaitis. Už juridinių klausimų nagrinėjimą ir susijusių dokumentų rengimą bus atsakingas Tautvydas Šukys, už bendravimą su verslininkais ir verslo interesų nagrinėjimą - Juozas Dainelis, Ingrida Racevičienė ir Arūnas Tarnauskas.

Posėdyje nuspręsta, kad su pilietine visuomene bendraus ir jų interesusnagrinės Raminta Bastytė, Raimondas Daniliauskas, Arūnas Matusevičius ir Grinutė Šnirpūnienė. Už bendradarbiavimą su valdžios atstovais ir susijusių dokumentų rengimą atsakingais paskirti Egidija Grigaitienė, Aušra Slidziauskienė ir Rimantas Valiukas. Šakių krašto VVG valdyba vienbalsiai nusprendė valdybos pirmininke patvirtinti naujai išrinktą VVG pirmininkę Aušrą Slidziauskienę.

Posėdyje dalyvavusi Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Guoda Burokienė apžvelgė 2014 – 2020 metų kaimo vietovių vietos plėtros strategijos reikalavimus, aptarė pagrindines jos veiklos kryptis ir prioritetus. Naujai išrinkti valdybos nariai susipažino su paramos gavimo Kaimo vietovės vietos plėtros strategijos  parengimo projektu ir paraiškos sąmata, diskutavo dėl naujų VVG narių priėmimo ir priimtų juridinių asmenų deleguotų atstovų priėmimo ir atšaukimo tvarkos.

Posėdžio metu VVG administracijos projektų vadovė Jurgita Savickienė ir finansininkė Alina Baltrušaitienė pristatė, kokie darbai jau padaryti ir kokie planuojami atlikti artimiausiu metu, rengiant paraišką dėl paramos gavimo Kaimo vietovės vietos plėtros strategijos parengimui. Kadangi paaiškėjo, jog paraiškos projektas jau beveik parengtas, išskyrus sąmatą, valdybos nariai vienbalsiai  nusprendė įpareigoti administracijos darbuotojas paraišką vertinimui paruošti iki vasario 1 dienos.

Valdybos nariai aptarė svarbiausius strategijos parengimo darbus, nusprendė sudaryti lankymosi seniūnijose ir susitikimų bendruomenių atstovais grafikus, taip siekdami patikslinti ir suderinti Kaimo vietovių plėtros prioritetus, tikslus ir priemones jiems pasiekti, informuoti gyventojus apie jų galimybes Strategijos rengimo procese.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.