Laukia penki ilgieji savaitgaliai

Nors šiemet Šv.Kalėdas švęsime viena diena  trumpiau nei praėjusiais metais, tačiau turėsime net penkis ilguosius savaitgalius.
 
Pirmasis ilgasis savaitgalis numatomas Vasario 16 - ąją - Valstybės atkūrimo dieną. Ji bus švenčiama pirmadienį, tad prisidėjus vienai dienai turėsime tris laisvas dienas.

Kovo 11- oji - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena bus trečiadienį, tad laisvadienis įsiterps į savaitės vidurį.

Antrasis ilgasis savaitgalis nusimato balandžio 4, 5 ir 6 dienomis. Mat balandžio 6 dieną, pirmadienį, į darbą neskubėsime  - švęsime antrąją Šv. Velykų dieną.

Papildomą poilsio dieną ir dar vieną ilgąjį savaitgalį dovanos Tarptautinė darbo diena, nors ir buvo pasigirdę siūlymų šią dieną išbraukti iš įsimintinų dienų sąrašo. Ji bus minima penktadienį, tad kartu su savaitgaliu ilsėsimės tris dienas iš eilės.

Jonines šiemet švęsime trečiadienį, tad ilsėsimės tik vieną dieną savaitės viduryje.

Dar vieną ilgąjį savaitgalį padovanos liepos 6 - oji - Lietuvos valstybės diena dar vadinama Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Ji šiemet bus minima pirmadienį.

Žolinė arba Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmės, švenčiamos rugpjūčio 15 dieną, šiemet sutaps su poilsio diena - šeštadieniu. Artimųjų kapų važiuosime lankyti sekmadienį, lapkričio 1-ąją - Visų šventųjų dieną. Tad papildomų laisvadienių neturėsime.

Tačiau metų pabaigoje, gruodžio 24 - 26 dienomis, švenčiant Kūčias ir Šv. Kalėdas, susidarys keturios poilsio dienos, tai bus penktasis ilgasis šių metų savaitgalis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.