Senjorai diskutavo aktualiais klausimais

pensininku partijaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusį ketvirtadienį Šakių kultūros centre vyko Onos Valaitienės vadovaujamos Pensininkų partijos Šakių skyriaus narių susirinkimas. Partiečiai susirinkime ne tik diskutavo aktualiais klausimais - „Kas mes esame?“, „Ką mes veikiame?“, „Ko mes siekiame?“, bet ir išgirdo gražių dainų bei eilėraščių.
 
Nuotr. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet, Pensininkų partijos Šakių skyriaus nariai rinkosi į šventinį susirinkimą, kuriame buvo aptarti šiuo metu senjorams aktualiausi ir svarbiausi klausimai.
 
Didžiausia pensija rajone – 900 eurų
 
Šakių „Sodros“ pirmininko pavaduotoja Vida Sadauskienė senjorams teigė, jog labai norėtųsi skirti tokias pensijas, kad būtų patenkinti visi poreikiai, bet, deja, yra įstatymai, kurių reikia laikytis. V. Sadauskienė minėjo, jog didžiausia pensija Šakių rajone siekia beveik 900 eurų, o mažiausią, anot pavaduotojos, sunku įvardinti, todėl, kad jei Socialinio draudimo pensija yra labai maža, vėliau pagal šalpos išmokų įstatymą Socialinės paramos skyrius senjorui skiria išmoką. Vidutinė pensija Marijampolės apskrityje siekia 298,63 eurų, Šakių skyriuje – 225 eurus.

Pensininkų partijos Šakių skyriaus pirmininkė O. Valaitienė šio susitikimo metu išsakė savo nuomonę svarbiausiais bei senjorams aktualiausiais klausimais. Pasak O. Valaitienės, pensininkų partijai priklauso 132 rajono senjorai, partija susiskirsčiusi į 9 skyrius – didžiausia grupė 51 žmogus – Šakių mieste. Kiti partijos skyriai yra Kudirkos Naumiestyje, Panoviuose, Lukšiuose, Ritiniuose, Turčinuose, Lekėčiuose, Gelgaudiškyje ir Žvirgždaičiuose.

Susitikimo metu O. Valaitienė iškėlė klausimą, „Ar reikia šios partijos?“. „Daug kas manęs klausė ir klausia, kurį laiką ir aš apie tai galvojau, net dvejojau. Tačiau paskutiniaisiais metais įsitikinau, kad mes turime egzistuoti vien dėl to, kad nevieniši būtume prieš valdininkus biurokratus“,- kalbėjo partijos pirmininkė.
 
Nepatenkinti „Šakių vandenimis“ ir „Šakių šilumos tinklais“

Pensininkų partijos pirmininkė susirinkusiesiems pasakojo, jog Šakiuose vis dar nėra šalto vandens tiekimo įrenginių renovacijos. „Ir iš kur atsiranda visokie uždarų akcinių bendrovių vadai? Jiems paprastų žmonių problemos visai nerūpi. Šiandieninių kapitalistų apetitai vis auga, vis jiems negana. 2013 metų vasarą savivaldybės taryba paskyrė 220 tūkst. litų UAB „Šakių vandenys“, kad įrengtų dalinę šalto vandens sistemos renovaciją. 2014 metų rugsėjį, vėl meras per vieną susirinkimą garsiai pasakė „Paskirsim šiemet kokius 200 tūkst. litų, kad padarytų Šakių mieste renovaciją ir kad į žmonių butus ateitų ne rūdėtas vanduo, o normalus.“ Tūkstančiai paskirti, o šalto vandens renovacijos mes nematom. Kai paskambinau vienai tarybos narei ir paklausiau apie Vaidą Litinską, kodėl taip ilgai leidžiama jam savivaliauti, ji atsakė – „jis mūsų partijos narys“,- kalbėjo O. Valaitienė.

O. Valaitienė teigė, jog visi partijos nariai labai sekė rinkimų rezultatus, jų eigą. „Stebėjom rajono debatus ir per televiziją. Nepatiko man rajone organizuoti politiniai debatai. Atrodo, Šakiuose be verslo kitų problemų nėra. Kodėl buvo visai nepaliestos socialinės, žmonių gyvenimo problemos? Nebendrauta su sale“,- kalbėjo O. Valaitienė.

Susitikimo metu O. Valaitienė, skaitydama savo pranešimą, palietė ir su šildymu susijusias problemas. „Visi skaitėte rajoninius laikraščius, žiūrėjote televizijos laidą per „Lietuvos ryto televiziją“. Už lapkričio mėnesį vien tik už šildymą man atėjo 313 litų sąskaita. Praeitais metais tokiu pat metu – 205 litai. Kai per susirinkimą „Šilumos tinklų“ direktoriui pateikiau šiuos faktus, jis paaiškino – pirmas aukštas, kampinis butas, todėl toks skirtumas. Tuomet iškvietus specialistus ir apžiūrėjus mūsų namo šilumos mazgą, jie pasakė, jog mūsų name šilumos mazge užrūdijusi automatinė pavara, kuri reaguoja į lauko temperatūrą. Drąsi kito namo gyventoja susirinkimo metu paklausė, kodėl neprižiūrimi šilumos mazgai. L. Kasparevičius atsakė, kad renovacijos laikotarpiu šių dalykų netikrins. Sausio mėnesį sąskaita sumažėjo, buvo 267 litai, bet kaimyniniame name už tokio pat buto šildymą reikėjo sumokėti 162 litus. Priežastis, kodėl taip yra išsiaiškinome, tame name renovuotas šilumos mazgas“,- nuomonę išsakė pirmininkė.

Susitikimo metu taip pat kalbėjo ir savo veiklą pristatė Pagyvenusių žmonių asociacijos pirmininkas Jonas Bosas, Šakių „Bočių“ organizacijos pirmininkė Liuda Samuolienė, moterų ansamblis „Siesartis“, našlių klubo „Nendrės“ pirmininkės pavaduotoja Ina Jurgilienė, „Ramunių“ klubo pirmininkė Ina Stepaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.