Ar integralią pagalbą teiks trys įstaigos?

poceviciuteAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Birželio 25 d. rajono savivaldybės taryba spręs, ar tęsti projektą „Integralios pagalbos plėtra namuose Šakių rajone“. Tačiau iškilo klausimas, ar reikalingas trečiasis partneris.
 
Nuotr. Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė teigė, kad šiuo metu poreikio, jog integralios pagalbos paslaugas teiktų trys partneriai, nėra.
 
Trys partneriai

Iki šiol dienos socialinės globos paslaugas namuose teikė Šakių socialinių paslaugų centras bei UAB „Dalios Zaleskienės ambulatorija“. Tačiau rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės pateiktame aiškinamajame rašte nurodyta, kad projektą pratęsus jį vykdys jau trys įstaigos – prie pastarųjų dviejų prisijungtų ir Kukarskės globos namai, kurie 2014 m. lapkričio 27 d. rajono tarybos sprendimu nuo 2016 m. gali steigti Dienos socialinės globos paslaugų teikimo namuose padalinį.

Šiuo metu integruota pagalba (medicininė ir socialinė globa) teikiama 50 sunkią negalią turintiems rajono gyventojams.
 
Nieko nežinojo

Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė birželio 16 d. rajono merui Juozui Bertašiui, vicemerui Edgarui Pilypaičiui, administracijos direktoriui Evaldui Sniečkui bei tarybos komitetų nariams pateikė paklausimą dėl integralios pagalbos projekto. V. Bielskienė teigia, kad dėl dar vieno partnerio įtraukimo sužinojo tik tada, kai perskaitė birželio 25 d. vyksiančio tarybos posėdžio sprendimų projektus, bet ne iš Socialinės paramos skyriaus.

V. Bielskienei kilo klausimas, kodėl vykdant šį projektą reikalingas trečias partneris. Kaip teigiama paklausime, Šakių socialinių paslaugų centre vykusiame pasitarime su rajono socialinėmis darbuotojomis paaiškėjo, kad daugiau asmenų, norinčių gauti integralią pagalbą, nėra.
 
Prašo panaikinti padalinį

Socialinių paslaugų centro pateiktame paklausime rajono tarybos prašoma panaikinti Kukarskės dienos socialinės globos paslaugų namuose padalinį motyvuojant tuo, kad Socialinių paslaugų centras pasiruošęs teikti šias paslaugas visiems norintiems, o panaikinus Kukarskės globos namų socialinės globos paslaugų teikimo namuose padalinį nereikės papildomų rajono savivaldybės biudžeto lėšų (padalinio vadovui).
 
Paslaugas teiks, jei bus poreikis

Socialinės paramos skyriaus vedėja mano, kad vykdant projektą šiuo metu trečiasis partneris nereikalingas.

„Kukarskės globos namai šią paslaugą teiktų, jei būtų poreikis. Rajono taryba lapkritį pritarė Kukarskės teikiamoms dienos socialinės globos namuose paslaugoms. Ir aš šiai nuomonei pritariu. Šiuo metu poreikio paslaugoms neturime, bet jei jis atsirastų gal Kukarskė ir galėtų teikti šias paslaugas“, – teigė L. Pocevičiūtė.

Socialinės paramos skyriaus vedėja teigė, kad Kidulių, Sudargo ir Slavikų seniūnijose yra 90 asmenų, kuriems teikiama slauga ir, galbūt, jiems prireiks minėtų Kukarskės paslaugų. Tačiau V. Bielskienės teigimu, neaišku, ar šie žmonės kreipsis dėl integralios pagalbos.

„Iš viso rajone yra 650 asmenų, kuriems teikiama slauga, bet neaišku, ar jie nori integralios pagalbos paslaugų. Mes apklausėme visas socialines darbuotojas – nėra naujų asmenų, norinčių šių paslaugų. Tai kam reikalingas trečiasis partneris?“, – kalbėjo V. Bielskienė.

V. Bielskienė vienareikšmiškai teigė, kad trečiasis partneris nereikalingas.

„Mano nuomone, šis partneris nereikalingas. Jeigu tik savivaldybė skiria finansavimą, mes, Socialinių paslaugų centras, paslaugas galime teikti visiems norintiems“, – tvirtino ji.

Kadangi Kukarskės globos namų direktorė Asta Pranaitienė turi nedarbingumo lapelį, šios situacijos pakomentuoti negalėjo, o ją pavaduojanti socialinė darbuotoja Jolanta Žemaitienė informacijos suteikti taip pat negalėjo.

„Direktorė kažką minėjo, kad prisijungsime prie šio projekto, tačiau nieko daugiau negaliu pasakyti“, – sakė J. Žemaitienė.

Ar rajono taryba atsižvelgs į Socialinių paslaugų centro direktorės prašymą panaikinti Kukarskės globos namų dienos socialinės globos paslaugų teikimo namuose padalinį, paaiškės birželio 25 d. tarybos posėdyje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.