Mažėjo pašalpų gavėjų

Socialinės paramos skyriaus duomenimis, už liepą 1591 asmeniui socialinių pašalpų rajone išmokėta 80 tūkst. 900 eurų.

Lyginant su birželiu, mažėjo ir gavėjų, ir išmokamų pinigų. Už birželį buvo išmokėta 83 tūkst. 100 eurų 1629 gavėjams. Mažėjo ir visuomenei naudingą veiklą atliekančių asmenų skaičius: birželį visose seniūnijose dirbo 444 asmenys, o liepą už pašalpas atidirbo 409. Pasak socialinės paramos skyriaus vyr. specialistės Daivos Pilypaitytės, įtakos tam turėjo terminuoti darbai, be to, buvo asmenų, atsisakiusių atlikti visuomenei naudingą veiklą, daliai pašalpų gavėjų išmoka mažinama dėl ilgo jos gavimo laikotarpio. Pavyzdžiui, jei asmuo nedirba 36 mėn., jam išmoka mažinama 40 proc. tad jis gauna ne 102 eurus, o 61 eurą.
 
Kalbant apie visuomenei naudingą veiklą, galima paminėti, kad daugiausiai atidirbančių yra didžiausioje Šakių seniūnijoje – liepą buvo 76 asmenys. Atidirbančių skaičius mažai kinta, bet išlieka gana geras Kudirkos Naumiesčio (54), Griškabūdžio (46), Lukšių (35) seniūnijose. Pavyzdžiui, nors socialinę pašalpą Gelgaudiškyje liepą gavo 114 asmenų, visuomenei naudingą veiklą atliko tik aštuoni. Sudargo seniūnijoje vidutiniškai pašalpas gauna apie 40 asmenų, tačiau atidirbančių skaičius nesiekia nė 10. Ir liepą, ir birželį šioje seniūnijoje visuomenei naudingą veiklą vykdė po šešis asmenis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.