Mažėjo pašalpų gavėjų

Socialinės paramos skyriaus duomenimis, už liepą 1591 asmeniui socialinių pašalpų rajone išmokėta 80 tūkst. 900 eurų.

Lyginant su birželiu, mažėjo ir gavėjų, ir išmokamų pinigų. Už birželį buvo išmokėta 83 tūkst. 100 eurų 1629 gavėjams. Mažėjo ir visuomenei naudingą veiklą atliekančių asmenų skaičius: birželį visose seniūnijose dirbo 444 asmenys, o liepą už pašalpas atidirbo 409. Pasak socialinės paramos skyriaus vyr. specialistės Daivos Pilypaitytės, įtakos tam turėjo terminuoti darbai, be to, buvo asmenų, atsisakiusių atlikti visuomenei naudingą veiklą, daliai pašalpų gavėjų išmoka mažinama dėl ilgo jos gavimo laikotarpio. Pavyzdžiui, jei asmuo nedirba 36 mėn., jam išmoka mažinama 40 proc. tad jis gauna ne 102 eurus, o 61 eurą.
 
Kalbant apie visuomenei naudingą veiklą, galima paminėti, kad daugiausiai atidirbančių yra didžiausioje Šakių seniūnijoje – liepą buvo 76 asmenys. Atidirbančių skaičius mažai kinta, bet išlieka gana geras Kudirkos Naumiesčio (54), Griškabūdžio (46), Lukšių (35) seniūnijose. Pavyzdžiui, nors socialinę pašalpą Gelgaudiškyje liepą gavo 114 asmenų, visuomenei naudingą veiklą atliko tik aštuoni. Sudargo seniūnijoje vidutiniškai pašalpas gauna apie 40 asmenų, tačiau atidirbančių skaičius nesiekia nė 10. Ir liepą, ir birželį šioje seniūnijoje visuomenei naudingą veiklą vykdė po šešis asmenis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px