Vairuotojai raginami pasikeisti senuosius vairuotojo pažymėjimus

Artėja terminas, kai baigsis galioti mūsų šalyje daugiau kaip du dešimtmečius naudojami senieji (popieriniai laminuoti) vairuotojo pažymėjimai. Šie pažymėjimai baigs galioti 2017 m. vasario 3 d.

Nors valstybės įmonėje „Regitra“ vienodo Europos Sąjungos pavyzdžio pažymėjimus galima įsigyti jau nuo 2007 metų, bet ypač vyresni gyventojai vis dar naudojasi seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimais be galiojimo nuorodos. „Regitra“ dėl seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimų keitimo rekomenduoja kreiptis iš anksto, nelaukti, kol baigsis jų galiojimas.
 
Kaip informavo VĮ „Regitra“ Marijampolės filialo viršininkas Gedeminas Andriukaitis, užsisakius naują, senasis galiojantis vairuotojo pažymėjimas asmeniui grąžinamas ir asmuo gali juo naudotis, kol naujasis gaminamas. Jeigu užsisakant naują pateikiamas jau negaliojantis vairuotojo pažymėjimas, vadovaujantis teisės aktais, negaliojantis vairuotojo pažymėjimas asmeniui jau nebegrąžinamas. Pasak G. Andriukaičio, ilgai delsiantys vairuotojai  sulauks ilgų eilių tiek medicinos įstaigose, tiek „Regitroje“.

Šakiečiai naują vairuotojo pažymėjimą gali užsisakyti bet kuriame vairuotojo pažymėjimus išduodančiame „Regitros“ klientų aptarnavimo padalinyje, artimiausi yra Kaune, Marijampolėje, Jurbarke. „Regitroje“ reikia pateikti galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, turimą vairuotojo pažymėjimą. Skaitmeninis asmens atvaizdas paruošiamas čia pat, „Regitroje“, todėl iš anksto rūpintis savo nuotrauka nebūtina. Naujas vairuotojo pažymėjimas gali būti išduodamas per dešimt darbo dienų (14,19 Eur), per tris darbo dienas (22,88 Eur) arba per vieną darbo dieną (37,36 Eur). Už papildomą mokestį (6,08 Eur) pažymėjimas gali būti pristatytas asmens pageidaujamu adresu (pristatoma tik Lietuvos teritorijoje).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.