Rajonas kol kas lieka ir be laikino mero

sukys seniunas
Nuotr. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Tautvydas Šukys sakė: kol kas tvirtos pozicijos dėl laikino mero neturi, todėl klausimas ir neteiktas tarybai.


Nuo gruodžio 24 d. baigėsi mero Juozo Bertašiaus įgaliojimai. Tad šiuo metu rajonas kol kas be vadovo. Nors neeilinis tarybos posėdis jau šiandien, klausimas dėl mero kandidatūros į darbotvarkę neįtrauktas.
 
Nors meras dar prieš gruodžio 23 d. vykusį tarybos posėdį viešai pareiškė, kad laikinojo mero pareigas siūlys užimti vyriausiam tarybos nariui Juozui Puodžiukaičiui, tokios teisės įstatymiškai jis neturėjo. Kaip papildomas klausimas buvo net parengtas ir J. Bertašiaus pasirašytas sprendimo projektas, kuriuo buvo siūloma J. Puodžiukaičiui nuo gruodžio 27 d. laikinai, iki bus išrinktas naujas meras, eiti minėtas pareigas. Tačiau kaip sprendimo projektas atsirado, taip ir dingo. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas Tautvydas Šukys tik patikslino, kad dėl pasikeitusių aplinkybių klausimas net nesiūlomas traukti į darbotvarkę. Kokie sprendimo atsiėmimo motyvai, nebuvo nurodyta. Galima spėlioti, jog taip pasielgti nuteikė posėdyje dalyvavęs Vyriausybės atstovas Marijampolės apskrityje Karolis Podolskis.

Posėdžio pabaigoje T. Šukys pateikė pareiškimą, kuriame pareiškė, jog rajono tarybos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijos nariai mero elgesį trauktis iš užimamų pareigų vertina kaip teisingą ir garbingą.

„Apgailestaudama dėl susidariusios situacijos, frakcija įsipareigoja vykdyti rinkėjų suteiktus įgaliojimus įstatymų nustatyta tvarka ir toliau dirbti Šakių rajono gyventojų labui“, – sakė frakcijos seniūnas.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, kaip patikino T. Šukys, rinkosi šį trečiadienį, tačiau šiandieniniam tarybos posėdžiui klausimo dėl laikino mero kandidatūros nusprendė neteikti.

„Pirmiausiai šventinis laikotarpis ir nesinori skubėti. Be to, dar nėra ir tvirtos pozicijos, todėl nenorime siūlyti, o paskui vėl kažką keisti, atsiimti. Manau, neeilinį posėdį inicijuosime pirmoje sausio pusėje“, – situaciją komentavo frakcijos seniūnas.

Jo nuomone, dėl to valdymas savivaldybės administracijoje nenukentės, nes yra ir vicemeras Edgaras Pilypaitis, ir laikinoji administracijos direktorė Inga Cibulskienė. Žinoma, sudėtingiau būtų ir net grėstų tiesioginis valdymas, jei, tarkim, vicemeras dėl kokių nors priežasčių pareigų eiti negalėtų, susirgtų. Tačiau T. Šukys viliasi, kad taip nenutiks.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Irena Haase patikino, jog jų frakcija rinkosi ketvirtadienio vakare ir kol kas jokio oficialaus siūlymo dėl laikino mero neturi.

Jungtinės opozicinės frakcijos seniūnas Bernardinas Petras Vainius pripažino, kad su bendrapartiečiais situaciją dėl laikino mero aptarė ir mano, kad šis klausimas neturėtų būti vilkinamas.

„Mes šitam sprendimui įtakos daryti negalime, tik patarti, čia jau valdančiosios daugumos reikalas. Mes būtume tos nuomonės, kad laikino mero reikia, bet turime per mažai svorio, kad darytume įtaką“, – sakė B. P. Vainius.

Naujo mero rinkimai, kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, vyks balandžio 23 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.