Prisiekė rinkimų apylinkių pirmininkai

pirmininkai rinkimai
Nuotr. Šakių rinkimų apygardos 34 apylinkių pirmininkai davė rašytinius pasižadėjimus, kad dirbs atsakingai, sąžiningai, skaidriai.

Penktadienį savivaldybės posėdžių salėje rašytinius pasižadėjimus davė bei sąžiningai artėjančiuose rinkimuose dirbti prisiekė Šakių rinkimų apygardos apylinkių pirmininkai.
 
34 apylinkių pirmininkai prisiekė dirbti atsakingai, sąžiningai, skaidriai bei būti ištikimi Lietuvos Respublikai bei jos įstatymams. Vieni rinkosi tekstą, kur yra žodžiai „tepadeda man Dievas“, kiti prisiekti galėjo be šių žodžių. Prisiekusiems apylinkių pirmininkams apygardos pirmininkė Jūratė Šneideraitienė įteikė pažymėjimus bei linkėjo sklandaus darbo balandžio 23 d. vyksiančiuose rinkimuose.

Pirmiausiai apylinkių pirmininkai turės suformuoti komisijas, pirmininkams priesaikas per 15 dienų turės duoti ir komisijų nariai. Tiesa, kaip kalbėjo apygardos pirmininkė, kai kur komisijos nepilnos, trūksta vieno kito nario. Dažniausia to priežastis – kandidatų nepasiūlė partija. Tad ragino apylinkių pirmininkus pagalvoti, ką jie norėtų matyti komisijoje, ir apie tai informuoti. Teisę papildyti komisiją turi administracijos direktorius.

Susitikimo metu aptarti įdarbinimo niuansai. Pasitaiko, jog komisijoje dirba bedarbiai, tad J. Šneideraitienė ragino tokius asmenis įspėti, jog jie praneštų darbo biržai dėl laikino bedarbio statuso sustabdymo. Jei komisijoje dirba motinystės atostogose esančios moterys ar išankstinę pensiją gaunantys asmenys, jiems nutrūksta socialinės garantijos.

J. Šneideraitienė informavo, kad Vyriausioji rinkimų komisija siūlo pravesti mokymus – rinkimai vyksta tik trijose apygardose, tad jie tokią galimybę turi. Patys apylinkių pirmininkai per daug tokiu pasiūlymu nesižavėjo ir noro dalyvauti mokymuose nerodė.

J. Šneideraitienė taip pat priminė, kad išankstinis balsavimas vyks savivaldybėje, išvykę į kitus regionus pilietinę valią galės pareikšti centriniuose paštuose.

Rinkimuose, kaip sakė J. Šneideraitienė, pagal galiojančius įstatymus galės dalyvauti tie rinkėjai, kurie savo gyvenamą vietą Šakių rajono savivaldybėje deklaravo tris mėnesius iki rinkimų. Tai yra tie, kurie gyvenamą vietą mūsų savivaldybėje deklaravo po sausio 27 d., rinkimų teisės šiuose rinkimuose neturės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.