Reikalavimus atitiko ne visi

Praėjusį penktadienį savivaldybėje vyko vokų plėšimas dėl socialinių būstų įsigijimo. Iš viso buvo gauti devyni siūlymai.

Pasak Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorės Agnės Grybaitės, visus keliamus reikalavimus ir nuostatus atitiko keturi butai, penki – ne. Daugiausiai neatitikimų dėl gyvenamo ploto arba už butą prašoma suma yra per didelė. Tačiau šiuo metu vyksta derinimas su Centrine projektų valdymo agentūra tikintis, kad galbūt pavyks rasti kompromisinį variantą ir bus leidžiama pirkti ir ne visai reikalavimus atitinkančius būstus. Kai bus gautas atsakymas, kaip patikino A. Grybaitė, specialiai sudaryta komisija vyks į vietą, žiūrės ir vertins būstų būklę ir priims sprendimą. Beje, tik vienas pasiūlymas gautas dėl buto Gelgaudiškyje, likę butai yra Šakiuose, kur dažniausiai šeimos ir pageidauja įsikurti.
 
Pagrindiniai reikalavimai tokiems butams: kad jis būtų visiškai įrengtas, jame būtų  dujinė viryklė, tualetas, laiptinės durys rakinamos. Negali būti perkamas bendrabučio tipo butas. Pirmenybė teikiama autonominį šildymą turintiems būstams.

Planuojama, jei viskas vyks sėkmingai, šiais metais organizuoti dar vieną pirkimų procedūrą. Iš viso iki 2019 m. planuojama nupirkti 23 socialinius būstus, kurie galėtų būti ne tik Šakiuose, bet ir Gelgaudiškyje, Lukšiuose, Lekėčiuose.

Paskutiniais duomenimis, rajone gyvenančių ir turinčių teisę gauti socialinį būstą yra 90 asmenų. Tiesa, eilė šiek tiek mažėjo ir dėl to, kad įsigaliojo naujos įstatymo nuostatos. Pavyzdžiui, reikia kasmet pateikti pajamų ir turto deklaracijas.

Per du šių metų ketvirčius rajono socialinio būsto plėtrai iš ES lėšų numatyta 88 tūkst. 750 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.