Pirmininko siūlymo nepalaikė

Praėjusį trečiadienį į posėdį rinkosi savivaldybės Kontrolės komitetas, kurio darbotvarkėje jau ankstesniuose posėdžiuose aptarti klausimai. Daugiausiai dėmesio skirta Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centrui (PASPC).

Komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas laikėsi pozicijos, kad visgi Šakių PASPC reikėtų atlikti išorės auditą, tačiau jo pasiūlymas ir liko pasiūlymu. Komisijos narė Irena Haase pirmininkui rekomendavo neperlenkti lazdos ten, kur nereikia. Jos nuomone, jeigu Šakių PASPC jau užsiėmė Finansinių nusikaltimų bei Specialiųjų tyrimų tarnybos, kol nėra išvadų, ji nemato reikalo inicijuoti papildomų tyrimų.
 
„Jūs ne tik tarnybomis nepasitikite, bet ir komisija“, – M. Tarnauskui sakė savivaldybės kontrolierė Asta Domeikienė, dirbusi ir specialiai sudarytoje komisijoje, kuri aiškinosi situaciją Šakių PASPC.

Pasak jos, buvo tikrinama ne tik minėta įstaiga, bet ir kitos. Kontrolierės žodžiais, situacija visur labai panaši. Daugiausiai pastabų skirta dokumentų rengimo tvarkai, pareigybių suderinimui su įstatais ir pan.

„Vienur patvirtinta darbo tvarka, kitur ne, arba ji yra, bet nesuderinta su įstatais. Manau, po šio tyrimo siūlysiu merui peržiūrėti visų pirminio lygio sveikatos įstaigų vadovų pareigybių aprašymus, kokias funkcijas ir kas vykdo. Nieko daugiau nei komisija nenustačiau ir tikrai didelio ar reikšmingo kriminalo nėra“, – kalbėjo A. Domeikienė.

Trumpai apibūdindama susitikimą su Šakių PASPC darbuotojais ji tikino, kad M. Tarnausko iškeltas ne laiku mokamų atostoginių klausimas bent jau susitikime dalyvavusių medikų esą beveik nepaliestas, daugiau kalbėta apie įstaigos vadovės Rimos Laukaitienės bendravimo kultūrą ir pan.

„Dėl skatinamųjų mokėjimo – tai kas turi, išsimoka, kas neturi – ne. Daugelyje įstaigų taip yra“, – sakė kontrolierė.

Be to, ji priminė, kad pastabas ir rekomendacijas R. Laukaitienė žino ir yra įpareigota jas įgyvendinti iki birželio 1 d. Visgi M. Tarnauskas įsitikinęs, kad steigėjas dėmesio ir kontrolės savo įstaigoms turėtų rodyti daugiau.

Posėdžio metu paliestas ir plokštietės Laimos Rimienės skundas dėl netinkamo medžių pjovimo kapinėse. Jis detaliau nenagrinėtas, nes pirmininkui buvo paaiškinta, kad yra pratęstas administracinių nusižengimų tyrimo terminas ir klausimas sprendžiamas. Kai bus gautos išvados, detalesni paaiškinimai, tikėtina, prie abiejų klausimų Kontrolės komiteto posėdyje dar bus grįžta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.