Iš dvaro bus iškeldinta paskutinė šeima

spurgos dvaras2
Nuotr. Dvaras, kurį viliamasi privatizuoti, dabar liks tuščias – butas nupirktas paskutinei čia gyvenusiai šeimai.

Savivaldybės taryba priėmė sprendimą už 11 tūkst. eurų pirkti trijų kambarių butą Kiduliuose. Tikimasi, kad jame apsigyvens šiuo metu Kaimelyje (Kidulių sen.) Spurgynės (Spurgos) dvare gyvenanti šeima.
 
Kadangi Spurgos dvaru vadinamas pastatas labai senas, netinkamas gyventi, neatitinka statybos bei specialiųjų normų reikalavimų, naudojamas ne pagal tikrąją paskirtį ir savivaldybės plėtros strateginiame plane yra numatyta jį parduoti, savivaldybės administracija turi pasirūpinti, kad ten gyvenančios nuomininkų šeimos būtų perkeltos į kitas gyvenamąsias patalpas. Būtent todėl pavasarį iš dvaro buvo iškeldinta viena šeima, dabar butas nupirktas ir kitai, paskutinei ten įsikūrusiai šeimai.

Savivaldybės administracija dar pernai nusprendė šį pastatą privatizuoti, tiesa, neabejojama, kad procedūros užtruks – nekilnojamojo turto registre pastatas įvardytas kaip gyvenamasis namas, kuriame yra įregistruoti šeši socialinio būsto paskirties butai.

Kaimelio dvaro sodyba yra nekilnojamojo kultūros paveldo objektas, kurį sudaro 1630 m. statyti 400 kv. m. rūmai, rūsys, rūkykla. Dvarui priklauso ir nemažas sklypas, esantis aplink jį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.