Nusprendė kreiptis į Strasbūrą

Nors spalio 27 d. naumiestietis Mindaugas Kuras išplatino viešą kreipimąsi bei atsiprašė rajono mero Edgaro Pilypaičio už sukeltus nepatogumus tiek dėl grasinimų nužudyti, tiek dėl paskleistos informacijos dėl seksualinio priekabiavimo, tačiau sausio 15 d. informavo, kad kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių teismą.

Respublikinėje žiniasklaidoje M. Kuras, jo asmeninės bėdos gana plačiai buvo aptarinėtos praėjusių metų spalį. Dabar Vilniuje Socialinių mokslų kolegijoje trečiame kurse studijuojantis M. Kuras sako, kad visgi „galutinai trūko kantrybė“ ir pirmadienį surašęs pareiškimą išsiuntė į Strasbūrą. Jis pats aiškina, kad pareiškimas nukreiptas prieš Lietuvos policiją bei prokuratūrą. Pareiškimas surašytas pagal tris Konvencijos straipsnius (Kankinimo uždraudimas, Teisė į laisvę ir saugumą bei Teisė į tvarkingą bylos nagrinėjimą).
 
M. Kuras įsitikinęs, kad teismai vyksta ypač ilgai ir mano, jog byla vilkinama. Dėl to sako negalintis normaliai gyventi, nes nuolat patiria įtampą. Be to, jis aiškino, kad iš Vilniaus važinėti į Šakiuose vykstančius teismo posėdžius neturi galimybių.
„Esu paskutinio kurso studentas, dėl nuolatinio streso negaliu normaliai susikaupti studijoms“, – sako pašnekovas.

Jis nesutinka su sprendimu, įpareigojančiu vykti į Uteną, į Valstybinę teismo psichiatrinę tarnybą.

„Priverstinis hospitalizavimas galimas tik tokiu atveju, jei asmuo kelia realią grėsmę savo ar aplinkinių sveikatai ar gyvybei“, – įsitikinęs studentas.

Jis pabrėžia, kad realiai suvokia savo veiksmus, aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, todėl uždarymas į psichiatrinę įstaigą „yra negalimas“. Be to, sako mokantis už mokslą, tam paėmęs paskolą, tad atidėjus mokslus, neparašius baigiamojo darbo, viskas nueitų šuniui ant uodegos.

„Aš esu aukštosios mokyklos studentas“, – rėžia pašnekovas, pridurdamas, kaip gali būti abejojama jo sveikata?!

Nesupranta M. Kuras ir to, kodėl policija dėl jo pareiškimo nepradėjo tyrimo (dėl galimo seksualinio priekabiavimo), o štai dėl to, kad meras buvo apšmeižtas – pradėjo. Tačiau tuoj pat pats pateikia ir atsakymą.

„Kadangi meras – tai išpūstas burbulas“, – sako naumiestietis, vildamasis, kad teisybę pavyks rasti, nes esą tai, kas vyksta dabar Kaune ir Šakiuose (bylų nagrinėjimas), yra tik cirkas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.