Priėmė sprendimą šalinti iš partijos

savickiene jurgita1
Nepasitikėjimas J. Savickiene partijos Šakių grupės susirinkime buvo pareikštas dar birželio 18d. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Lietuvos socialdemokratų Šakių skyriaus prezidiumas rugpjūčio 6 d. priėmė sprendimą savo partijos bičiulę Jurgitą Savickienę, kaip pažeidusią ne vieną Statuto dalį, šalinti iš partijos. Pati J. Savickienė su šia informacija supažindinta tik žodžiu, tad dar neapsisprendusi, ar pasinaudos teise šį sprendimą skųsti. Tačiau moteris nesutinka su anksčiau ne jos iniciatyva organizuotais susirinkimais ir juose priimtais sprendimais bei apie tai informavo tiek partijos skyriaus pirmininką, tiek prezidiumą, tiek skyriaus Etikos komisiją.

Nepasitikėjimas J. Savickiene partijos Šakių grupės susirinkime buvo pareikštas dar birželio 18d. Būtent tada ir prabilta, kad bus sprendžiamas klausimas dėl jos šalinimo iš partijos, nors pati J. Savickienė, būdama grupės pirmininkė, susirinkime net nedalyvavo. Būtent tada naujuoju pirmininku vietoj jos išrinktas Mindaugas Venckūnas. Rugpjūčio 6 d. partijos skyriaus prezidiumas penkiems balsavus už, trims prieš (prezidiumą sudaro 12 narių) nusprendė savo bičiulę šalinti iš partijos, o rugpjūčio 8 d. sušauktas dar vienas grupės susirinkimas, kuriame su šiuo sprendimu supažindinta ir pati J. Savickienė. Tiesa, tik žodžiu, nes raštiškai apie tokį sprendimą moteris sako negavusi jokio pranešimo.

„Kol kas tas sprendimas neįsigalėjęs. Ji turi teisę sprendimą skųsti partijos Etikos ir procedūrų komisijai, tai yra Vilniaus, per 30 dienų nuo jo priėmimo ir galvojame, kad ji pasinaudos šia galimybe. Sprendimas įsigalios, jei ji neskųs, per 30 dienų. Kol kas ji yra mūsų partijos narė“, – komentavo Darius Jakavičius.

„Vakar (praeitą ketvirtadienį – red. past.) pirmą kartą išgirdau, kad esu pašalinta, bet oficialaus pranešimo negavusi. Tai ir komentuoti negaliu. Kai gausiu dokumentus, susipažinsiu, tada galvosiu, bet tokio varianto neatmetu“, – teigė J. Savickienė.

Pasak moters, jai džiugu, kad grupės susirinkime apie save išgirdo ir gerų žodžių, net svarstymų, galbūt siūlymas šalinti yra per griežta nuobauda ir reikėtų taikyti įspėjimą, tačiau esą buvo atsakyta, kad toks jau yra verdiktas ir šaukštai po pietų.

Visgi jai iki galo neaišku, kodėl su ja taip elgiamasi, nes nesijaučia kažkaip prasikaltusi, tik sukritikavusi skyriaus pirmininką D. Jakavičių.

„Tačiau ar kiekvienas už kritiką gali būti šalinamas iš partijos?“ – retoriškai teiraujasi J. Savickienė, rinkimuose dirbusi būtent D. Jakavičiaus rinkimų štabe ir apskritai buvusi aktyvi partijos narė ne vienerius metus.

„Kol kas kaltinimų nesuprantu“, – tikina pašnekovė ir nesupranta, ką konkrečiai ji tokio padarė, kad būtų pašalinta iš partijos.

Taip pat ji nemano, kad ir bendraudama su spauda pasakė tikrovės neatitinkančią ar klaidingą informaciją. Kitas klausimas, kiek ta informacija kažkam maloni ar ne.

Skyriaus pirmininkas ne kartą yra informavęs, kad be to, jog grupėje pareikštas nepasitikėjimas, J. Savickienės elgesys neetiškas, ji šmeižia tiek skyriaus pirmininko, tiek partijos vardą. Nuolat linksniuojama ir viena iš „Draugo“ publikacijų, kurioje J. Savickienė bei jau buvusi partietė Kristina Lebedžinskienė išsakė savo nuomones apie partijoje esančią situaciją, skyriaus pirmininką bei eskaluojama esą pačios skundėsi žurnalistams. Tačiau galime patikinti, kad patiems žurnalistams kilo noras pakalbinti moteris ir išklausyti jų poziciją, nes kad skyriuje ne viskas gerai, buvo labiau nei akivaizdu jau po balandžio 26 d. vykusios partijos konferencijos. Galų gale, ar esmė, kas ir į ką kreipėsi?

Kaip minėta, J. Savickienė rugpjūčio 2 d. kreipėsi ir į skyriaus pirmininką, prezidiumą bei Etikos komisiją, nes nesutinka su ne jos iniciatyva organizuotais susirinkimais ir juose jai už akių priimtais sprendimais. Moters kreipimasis su priedais (iš viso 28 lapai), kuriuose tarpusavio susirašinėjimai, protokolas, kita medžiaga, penktadienį rastas ir „Draugo“ redakcijos laikraščių dėžutėje su prierašu „Redaktorės žinai“. Apie tai išgirdusi J. Savickienė buvo nustebusi ir tvirtina redakcijai nieko nesiuntusi.

Kreipimesi moteris smulkiai išdėsto nesutikimo su priimtais sprendimais argumentus, argumentuoja, kodėl mano, kad jie neteisėti, savo įsitikinimą grindžia įvairiais priedais, kuriuose daugiausiai įvairus susirašinėjimas. Ji prašo išnagrinėti kreipimąsi ir imtis veiksmų, kad birželio 4 d. ir birželio 18 d. skyriaus grupės susirinkimai būtų pripažinti neteisėtais ir būtų panaikinti juose priimti sprendimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.