Dar kartą pritarė, kad Slavikų kapinėse reikia šalinti medžius

Praėjusią savaitę Slavikų civilinėse kapinėse buvo dar kartą apžiūrėti avariniai medžiai, kurie pernai buvo įtraukti į šalintinų sąrašą. Norėta įsitikinti, ar tikrai gyventojai ne be pagrindo kapinėse pageidauja išpjauti daug medžių.

Pernai savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi UAB „Aplinkos darbai“, kuri turėjo rajone pašalinti avarinius medžius seniūnų nurodytose vietose, Slavikus paliko ant ledo. Atvykę vasaros pradžioje ir nupjovę kapinėse du medžius iš aštuonių prašytų, išvažiavo ir daugiau negrįžo, o spalio mėnesį baigėsi ir darbų sutartis. Tačiau dėl šios situacijos vis ramybės neduoda valdžiai patys vietos gyventojai – nuolat kreipiasi ir klausia, kada galų gale bus tie medžiai nupjauti. Įsitikinti, ar tikrai reikia šalinti tiek daug medžių, į Slavikų civilines kapines praėjusią savaitę atvyko ir pats savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis. Vietos seniūnas Valdas Dumčius dar kartą aprodė medžius, kuriuos jau seniai gyventojai pageidauja pašalinti iš kapinių, ir dar kartą aptarė priežastis, kodėl tuos medžius reikia šalinti. Kartu avarinių medžių būklę apžiūrėjo ir kapinių prižiūrėtojas bei viena vietos seniūnaitė.
 
„Tris ąžuolus dar kartą apkalbėjome, kurie yra tame sąraše. Vienas tikrai avarinės būklės, kito šaknys gadina paminklą, o dar vieno nuspręsta tik apgenėti išlūžusias šakas. Žmonės piktinasi ir dėl maumedžių, kurių šaknys gadina kapavietes, varto paminklus, tvoreles“, – sako seniūnas V. Dumčius.

Dar kartą avarinius medžius apžiūrėjusi komisija nusprendė, kad tikrai būtina nupjauti du ąžuolus, trečią apgenėti, taip pat pašalinti ir keturis maumedžius. Kaip žinia, savivaldybė kasmet perka darbus avarinių medžių šalinimui seniūnijose. Seniūnai pageidauja, kad tie darbai būtų atlikti kuo anksčiau pavasarį, kol žmonės dar nesusitvarkė savo artimųjų kapaviečių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.