Akcija „Darom“ grįžta atsinaujinusi ir modernesnė

Viešųjų erdvių tvarkymo akcija „Darom“ šįmet vyks truputį vėliau negu įprastai – gegužės 7–8 dienomis. Be to, akcijos organizatoriai skelbia, kad ji šįmet bus organizuojama išmaniuoju būdu – tvarkytinas vietas gyventojai ras išmaniojoje programėlėje.

Akcija po metų pertraukos grįžta su nauju šūkiu – „Darom iki galo. Surink. Rūšiuok. Priduok!“ „Mes Darom“ komunikacijos vadovė Toma Buivydaitė sako, jog pavasaris nėra tik sandėliukų ir namų švarinimosi metas – tai darome ištisus metus, o sušilus orams galima keliauti į gamtą. Naujai sukurtoje ir vartotojui pritaikytoje mobiliojoje programėlėje „Mes Darom“ bus sužymėtos ir patogiai nurodytos tvarkytinos teritorijos. Vartotojai ras ir žemėlapį, kuriame bus paskelbtos vietos, kur akcijos savanoriai dalins rūšiavimui skirtus maišus. Kol kas programėlė dar tik tobulinama, o informacija matoma tik ta, kurią registruoja pavieniai žmonės. Akcijos metu turėtų atsirasti vietos, kurias pateikė ir savivaldybės, ir pavieniai gyventojai.
 
Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausiosios specialistės Kristinos Juodvalkienės, rajono seniūnijos, išskyrus Sintautų seniūniją, taip pat jau pateikusios tvarkytinų vietų sąrašus ir perdavusios juos pagrindiniams akcijos organizatoriams. Tačiau, anot K. Juodvalkienės, dar yra laiko, gal kreipsis ir Sintautų seniūnija, be to, tvarkytinas vietas gali nurodyti ir pavieniai gyventojai, organizacijos, bendruomenės. Nurodytose vietose akcijos dienomis gyventojų lauks seniūnijų atstovai (seniūnaičiai, bendruomenės nariai), kurie išdalins nemokamai maišus, į kuriuos bus galima rinkti ir išrūšiuoti šiukšles. Pasak specialistės, šįmet akcijos organizatoriai įvedė tam tikrų naujovių, pavyzdžiui, šiukšles į regionų atliekų tvarkymo centrus turėtų pristatyti patys žmonės. Tiesa, mūsų savivaldybėje šiuo klausimu, anot K. Juodvalkienės, dar diskutuojama ir gali būti taip, kad akcijos dienomis surinktas ir išrūšiuotas šiukšles vėliau surinks iš tam tikrų vietų seniūnijose atsakingi už šią akciją asmenys, o gyventojams rūpintis tuo nereikės. Tačiau ši aplinkybė paaiškės tik šią savaitę ir bus patikslinta akcijos metu.

Parsisiuntus mobiliąją programėlę „Mes Darom“, dar reikės susikurti savo vartotojo paskyrą, o akcijos dienomis jau bus galima pamatyti tvarkytinas viešąsias vietas pasirinktoje seniūnijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.