Prisiekė nauja tarybos narė

ugenskiene priesaika
Tarybos narė Valda Ugenskienė (kairėje) prisiekė gerbti Konstituciją ir vykdyti įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. G. Martinaitienės nuotr.


Po netrumpos pertraukos savivaldybės tarybos nariai birželio 25-ąją į tarybos posėdį rinkosi gyvai. Proga neeilinė – posėdžio pradžioje priesaiką davė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narė Valda Ugenskienė, kuri pakeis po sunkios ligos mirusį kolegą Vilhelm Haase.
 
Pirmiausiai tylos minute tarybos nariai pagerbė V. Haase atminimą, o vėliau perėjo prie linksmesnės posėdžio dalies. V. Ugenskienės priesaiką priėmė Vyriausiosios komisijos narė Jolita Baušytė, tarybos narė rinkosi tekstą su žodžiais „tepadeda man Dievas“. Įsiliejus į tarybos narių gretas plojimais ją sveikino kolegos, sėkmingo darbo linkėjo ir meras Edgaras Pilypaitis bei vicemeras Darius Jakavičius. Pati V. Ugenskienė taip pat teigė, jog tikisi bendroje veikloje sklandaus ir produktyvaus darbo Lietuvos ir rajono labui.

Beje, taryboje matematikos mokytoja dirbanti gelgaudiškietė nėra naujokė. 2018 m. spalį, kadencijos vidury, ji pakeitė į Seimą išrinktą Ireną Haase, dabar likimas lėmė taryboje užimti Seimo narės sutuoktinio vietą. Tarybos narė dirbs Ūkio ir  verslo komitete, kuriam vietoj V. Haase vadovaus Artūras Varankevičius. Ankstesnėje kadencijoje V. Ugenskienė dirbo Finansų ir rajono plėtros komitete.

Tiesa, pagal sąrašą taryboje turėjo dirbti Mindaugas Mockevičius, tačiau dėl asmeninių priežasčių bei užimtumo jis šių pareigų atsisakė, todėl pagal sąrašą vieta atiteko V. Ugenskienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.