Ištieskime ranką tiems, kuriems jos reikia

rakauskiene_onuteŠakiuose jau trečius metus savo labdaringą veiklą vykdo LIONS klubas. Pasak prezidentės, Onos Rakauskienės, rugsėjo 8 dieną klubas kviečia visus mylinčius meną, klasikinę muziką bei neabejingus filantropinėms idėjoms į labdaringą vakarą Zyplių dvare.

Šis labdaringas vakaras bus neįprastas tuo, kad pirmą kartą Šakių rajone žinomi solistai kūrinius  atlieks jodami žirgu. Šakių meno mokyklos auklėtinių ir dailininkų darbai bus parduodami aukcione, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos Šakių rajono cukriniu diabetu sergančiųjų klubui „Linelis“ ir išsėtine skleroze jau 10 metų sergančiai Ritai Povilaitienei, kuriai norima palaikyti geresnę gyvenimo kokybę, nes jai padėti jau yra sunku. Tokio pobūdžio labdaringas vakaras vyks penktą ir tikrai ne paskutinį kartą.

Prieš dvejus metus Šakių kultūros centre buvo organizuojamas „El Fuego“ koncertas. Aukciono metu surinkti keturi tūkstančiai litų buvo skirti Griškabūdyje gyvenančiai šeimai, sergančiai pandeminiu gripu. Praėjusiais metais buvo rodomas spektaklis „Drąsi šalis“ ir surinkti gerų žmonių aukojami pinigai buvo skirti diabetu sergančių klubui „Linelis“.
 
Be organizuojamų labdaringų vakarų, Šakių LIONS klubas jau dvejus metus organizavo naujametinius vakarus vaikams. Praėjusiais metais klubo nariai stovyklavo su vienuolikos metų vaikais, o šiemet – su 13-14 metų vaikais iš nepasiturinčiai gyvenančių šeimų. Pasak O. Rakauskienės, tokios stovyklos yra ypač įdomios vaikams ir prieinamos jų tėvams, nes jos yra nemokamos.
 
LIONS klubas taip pat draugauja su Norvegijos LIONS klubu, kuris Šakių pirminės sveikatos priežiūros centrui skyrė lėšų susiremontuoti vaikų skyrių, o Šakių greitosios medicinos pagalbos stočiai dovanojo greitosios pagalbos automobilį. „Atrodo, kad galime sulaukti ir dar vieno tokio automobilio, o galbūt dar ir funkcinių lovų padovanos Šakių ligoninei“, – mąstė O. Rakauskienė. Šakių LIONS klubas taip pat gauna ir labdarų, kurias visada išskirsto į visas seniūnijas sunkiai gyvenančioms šeimoms.

Klubo prezidentė O. Rakauskienė po savaitės vyksiančiame renginyje tikisi sulaukti žmonių gerumo, kurie ištiestų pagalbos ranką tiems, kuriems jos reikia. „Šiandien galbūt mes ištiesime ranką šalia esančiam, o rytoj jie mums išties. Tai tarsi gerumo grandinė, kuri jungia gražias idėjas ir siekius“, – pasakojo O. Rakauskienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.