Trukt už vadžių ... Socialinių paslaugų centre vyks auditas

bielskiene darbuotojaiGintarė MARTINAITIENĖ
 
Nors buvo tikėtasi, kad po administratoriaus bei tarybos nario Dariaus Mikelionio išėjimo iš darbo įtampa bei konfliktinė situacija Socialinių paslaugų centre atslūgs, tačiau taip nėra. Likusieji darbuotojai pirmadienį pateikė prašymą tarybos nariams, kad šie imtųsi priemonių, leisiančių jiems eiti savo pareigas. Tuo tarpu taryba net nesvarstė centro veiklos ataskaitos, o meras užsimojęs sprendimus priimti po nepriklausomo audito išvadų.
 
Nuotr. Nors po susirinkimo, kai buvo aiškinamasi centro situacija, praėjo mėnuo, tačiau viskas kartojasi iš naujo – darbuotojai toliau rašo skundus, kaltina vadovę.
 
Nors nepraėjo nė mėnuo, kai buvo suorganizuotas specialus susirinkimas situacijai Socialinių paslaugų centre išsiaiškinti, tačiau žadėtos ramybės – nė su žiburiu. Pirmadienį centro darbuotojai Edita Macevičiūtė – Orentienė, Rimutė Čiužienė ir Antanas Bezoraitis įteikė tarybos nariams adresuotą pareiškimą, kuriame aiškinama, kad situacija iš darbo išėjus administratoriui ne tik nepasikeitė, bet kuo toliau tuo labiau tampa psichologiškai nepakeliama dėl esą netinkamo direktorės Vilmos Bielskienės elgesio. „Suprasdami, kad daugelio dalykų jokiais įrodymais, išskyrus liudijimus ir pačių išsakytus argumentus, nesugebėsime įrodyti (nes viską direktorė stengiasi daryti be liudininkų), norime jums pateikti bent keletą momentų, kurie darbą Šakių socialinių paslaugų centre daro psichologiškai nepakeliamu“, - rašoma pareiškime. Teigiama, kad direktorė jau po savaitės pradėjo įvedinėti naują tvarką, kai darbuotojams be vadovės žinios neleidžiama atsiliepti telefonu, draudžiama nueiti pas atsakingus savivaldybės specialistus, neleidžiama naudotis bet kokiomis pertraukėlėmis atsipalaidavimui ar kavos gėrimui (išskyrus pietų pertrauką). Aiškinama, kad vadovė, pasikvietusi į darbo kabinetą apžiūri darbuotojų kišenės, ar jie neturi mobiliojo telefono ar garso įrašymo technikos ir pan. Taip pat ne kartą rašte minima, jog visa įstaigos dokumentacija, netgi ta, kuri reikalinga tiesioginei pavaldinių veiklai vykdyti, laikoma užrakinta direktorės kabinete. Esą neleidžiama susipažinti net su darbuotojų atžvilgiu rengiamais dokumentais, asmens bylomis ir pan., jie nuolat kaltinami dėl neatliktų darbų, neįvykdytų funkcijų, menamų nusižengimų. „Visko, kas pastaruoju metu vyksta Šakių socialinių paslaugų centro administracijoje, jokiais žodžiais nepapasakosime ir neaprašysime. Ko gero, daugeliui atvejų nerastume ir jokių apčiuopiamų įrodymų, tik pačių mūsų patyrimą ir liudijimus. Tačiau net ir suvokdami tokią savo iš dalies bejėgišką padėtį, prašome jūsų imtis bet kokių neatidėliotinų priemonių, kad situacija įstaigoje keistųsi iš esmės“, - rašoma trijų administracijos darbuotojų pasirašytame prašyme. Tikriausiai niekas neįlįs į įstaigos vidų ir nepasakys, kas ten tebevyksta, kad prieš kurį laiką pavyzdine laikyta įstaiga tapo didžiausiu apkalbų ir konfliktų objektu. Visgi, ar darbuotojai tikrai stengiasi, kad centre tikrai įsivyrautų ramybė? Galų gale, kodėl vis daugiau kalbančių, kad bendras darbuotojų tikslas – ne dirbti, bet pirmiausiai „išėsti V. Bielskienę“. Kalbama, kad viena iš darbuotojų netgi atsisakė kitos darbo vietos, nes taip mažėtų direktorę nepalaikančiųjų gretos. Tačiau gandus, interpretacijas ir nuomones palikime nuošaly... (Nors patirtis rodo, kad gandai šiaip sau neatsiranda...)

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje turėjo būti tvirtinama Šakių socialinių paslaugų centro 2012 metų veiklos ataskaita, tačiau ji net nebuvo svarstyta. Meras siūlė atlikti nepriklausomą auditą ir tuomet priimti vienokius ar kitokius sprendimus. „Reikia žiūrėti ir kitą pusę. D. Mikelionis išėjo, o bulvienė ir rietenos ten verda toliau. Tad, manau, dabar nelogiška priiminėti bet kokius sprendimus ir tvirtinti veiklos ataskaitą. Tegul nepriklausomas auditas atsako, ar direktorė darbinėje srityje tikrai nieko nepadarė, ar visada buvo teisi“, - aiškino J. Bertašius, pabrėždamas, kad jei žmonės kreipiasi, valdžia negali likti abejinga. Pasak mero, jei direktorė teisi, bus ieškoma kitokių konflikto sprendimo būdų. Rajono vadovas tikino, kad iki kito tarybos posėdžio tai turėtų paaiškėti. Be to, šiuo metu išvadas turėtų pateikti ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės Indrės Jurjonienės vadovaujama komisija, kuri turi atsakyti, ar V. Bielskienė, Lukšių dienos centre įdarbindama savo seserį, supainiojo viešuosius ir privačius interesus, ar ne.

Ūkio komiteto posėdžio metu Vaidas Balčiūnas teiravosi, ar dar reikia papildomų auditų ir nepakanka jau dirbusių komisijų išvadų, kad būtų galima užbaigti šią istoriją. Panašiai kalbėjo ir Henrikas Zaremba. „Čia ne direktorė, o darbuotojai viską makaluoja“, - mintimis dalijosi Kęstutis Gudelevičius. Visgi, galiausiai pritarta rajono vadovo nuomonei, jog pirmiausiai turi būti atliktas nepriklausomas auditas, o tik paskui tvirtinama veiklos ataskaita, imamasi kitų veiksmų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.