Gyventoją papiktino iš krano bėgančios srutos

vanduo rankosGintarė MARTINAITIENĖ
 
Į redakciją kreipėsi Šakių miesto Vytauto gatvės 19 namo gyventojas (redakcijai vardas žinomas), skundęsis, kad dėl praėjusią savaitę UAB „Šakių vandenys“ jų name pakeisto įvado, porą dienų vanduo bėgo lyg iš kanalizacijos. Vyriškis teiravosi, kodėl žmonės turi iš savo kišenės mokėti už bergždžiai išleistą vandenį ir ar to neturėtų kompensuoti bendrovė.
 
Iš krano – srutos
 
„Ar sugedo ten kas, ar kaip, bet vandentiekis keitė įvadą ir po to pora dienų bėgo ne vanduo, o tiesiog srutos iš kanalizacijos“, - pasakojimą pradėjo į redakciją užsukęs vyriškis. Jis teiravosi, ar atlikus panašius darbus pati bendrovė neturėtų nuleisti tam tikro kiekio vandens. „Kodėl žmonės turi leisti savo pinigus ir nuleidinėti vandenį?“, - klausė Vytauto gatvės 19 namo gyventojas. Nepavydėtina situacija esą buvo ne tik jo, bet ir kaimynų butuose. Vienur, kaip tikino pašnekovas, net filtriukai užsinešė nuo įvairių nuosėdų ir šiukšlių, kiti, leidę vandenį į vonią stebėjosi, kad ant dugno – sluoksnis žemių ir įvairių nuosėdų. Laimei, kaip teigė pašnekovas, dabar jie džiaugiasi švariu vandeniu, bet pikčiausia, kad kol išleido visas šiukšles ir purvą, už tai turės sumokėti savo sąskaita.

Būtų grąžinęs litą

UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas kalbėjo, kad šioje situacijoje tikriausiai pritrūko bendrovės darbuotojų atidesnio žvilgsnio. Visgi jis mano, kad vandens nebuvo išleista tiek daug, kaip galima susidaryti nuomonę. „Greičiausiai išleido kokius 100 – 200 litrų, kas kainuoja 30 – 50 centų. Kad per kraną išleistų kubais, reiktų kelių parų“, - tikino bendrovės direktorius. Jis sakė, kad jei toks žmogus būtų atėjęs į bendrovę, už nuleistą vandenį būtų grąžinęs visą litą. Kaip bebūtų, V. Litinskas tikino, kad šakiečiai kantrūs žmonės ir su skundais kreipiasi gana retai. Tiesa, būna skambinančių ir besiteiraujančių, kada bus baigtas vienas ar kitas darbų atlikimas ar trasos sutvarkymas. „Bet nėra piktybiniai paklausimai. Tiesiog pasiteirauja, kodėl buvo vienaip ar kitaip, ir viskas. Daugelis pripratę prie mūsų darbo ir žino, ką mes darome“, - kalbėjo V. Litinskas.

Kaltos trasos

Dar prieš užsukant karštą vandenį butuose, kai yra atliekami įvairūs profilaktiniai darbai, bendrovės administracija informavo apie galimus nepatogus gyventojams. Tuomet direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis aiškino, kad po įvairių gedimų ar magistralinių trasų „prapūtimo“, kai staiga „paduodamas“ spaudimas, gyventojai pajunta nepatogumų. Tai atsitinka dėl to, kad magistraliniai vamzdynai seni, apsinešę nuosėdomis ir purvu. Bent šiek tiek juos „sujudinus“ visi nešvarumai atiteka iki gyventojų. Kadangi apie trasų keitimą nėra nė kalbos, nes tam tiesiog nėra lėšų, gyventojai raginami būti kantresniais ir supratingesniais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.