Trys elektros apskaitos skydeliai - viename privačiame sklype

lestoVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Į „Draugo“ redakciją  pagalbos kreipėsi  Šakių miesto  V.Kudirkos gatvės gyventoja Gražina Rūgienė. Moteris skundėsi, jog jau ne vienerius metaus jos šeima kenčia nepatogumus. „Prašau padėti išsiaiškinti, ar teisėtai yra pastatytos mano sklype dvi elektros įvado dėžės, priklausančios dviem kaimyniniams sklypams - V.Kudirkos g. Nr. 140 ir  Nr. 136.“,- rašoma redakcijai adresuotame prašyme.
 
Nuotr. Sklypo šeimininkė G. Rūgienė kartu su dukros šeima keletą metų  svarsčiusi, kaip reikės aptverti sklypą nauja tvora, ar ir vėl teks ją „iškarpyti“, visgi nusprendė pagalbos kreiptis į rajono spaudą.
 
Naują tvorą teko iš karto sugadinti
 
Nuvykus į vietą ir pamačius  į medinę tvorą „įmontuotus“ apskaitos skydelius, vaizdas išties pasirodė  šiek tiek kurioziškas.  Įsitikinome, kad  du įvadiniai elektros apskaitos skydeliai  pastatyti akivaizdžiai pažeidžiant privataus sklypo ribas, todėl namo šeimininkė negalėjo užsitverti vientisos tvoros. Svarbiausia, abu skydeliai, ,„įsibrovę“ į privataus sklypo ribas,  net nepriklauso šio namo šeimininkei, - tai dviejų kaimyninių sklypų elektros įvadiniai apskaitos skydeliai. Namo šeimininkė Gražina Rūgienė ir jos dukra Lolita prisiminė, kaip prieš keletą metų V.Kudirkos gatve buvo tiesiami elektros kabeliai. „Dirbo kažkokios įmonės darbininkai. Tuo metu mūsų sklypas buvo aptvertas gyvatvore. Vienoje vietoje ji buvo šiek tiek išdžiūvusi. Žiūrime, darbininkai dėžę jau ir kiša į mūsų gyvatvorę. Prašėme išsiaiškinti ribas, nestatyti dėžės į mūsų sklypą, tačiau vyrai nekreipė jokio dėmesio,“- pasakojo moterys. Anot jų, darbininkai dirbo labai neatsakingai,- po jų darbo dienos moterims tekdavo surinkti tuščius alaus butelius. „Niekaip nesuprantu, kodėl kaimyninių sklypų  elektros apskaitos skydeliai turėjo būti pastatyti  būtent mūsų sklypo teritorijoje? Kada statėme medinę tvorą, neturėjome kitos išeities, kaip išpjauti šiems skydeliams specialias skyles. Dabar ir tvora sugadinta, ir vaizdas baisus. Vienoje vietoje skydelis paklypęs, virsta ir nesutvirtinta tvora,“- apgailestavo namo šeimininkė.  Nieko nepavyko išsiaiškinti ir nuvykus į AB „Lesto“  Šakių skyrių. „Nuėjau į vieną kabinetą, paskui nusiuntė į kitą, ten paaiškino, kad čia sudėtingas reikalas, nieko konkretaus negali atsakyti.  Susinervinau ir išėjau“,- prisiminė savo nesėkmingą vizitą į valdišką įstaigą Lolita Rūgytė.

Sklypo ribos – pažeistos

Redakcija kreipėsi į AB „Lesto“ atsakingus specialistus, jog šie paaiškintų susidariusią situaciją. Pagal galiojančius įstatymus, elektros įvadiniai apskaitos skydeliai turi būti statomi bendro naudojimo teritorijoje. Sulaukėme  operatyvaus atsakymo. AB „Lesto“ Šakių eksploatavimo tinklo grupės vadovas Rolanas Jočys patikino, kad  problema bus išspręsta artimiausiu metu. Paaiškėjo, kad  darbus atlikę rangovai , kauniečių bendrovė „Elektromontuotojas“ nesilaikė projekte nurodytų sklypo ribų ir jas pažeidė. „Lesto“ atstovas pripažino, kad du kaimyninių sklypų apskaitos skydeliai atsidūrė svetimame sklype, apie pusmetrį  „įsibraudami“ į privataus  sklypo teritoriją. „ Kaip motyvavo mūsų  rangovai, atlikę darbų užsakymą, taip atsitiko dėl to, kad šioje vietoje eina vandentiekio ir ryšių komunikacijos. Čia dirbę subrangovai ko gero dėl to ir nekreipė dėmesio į projektą, nes jiems trukdė šios linijos. Tiksliau viską  išsiaiškinsime su jais pačiais, tačiau pripažįstame, kad sklypo ribos buvo pažeistos neteisėtai“,- sakė R.Jočys. Jis patikino, jog iki galo išsiaiškinus visas aplinkybes,  abu elektros apskaitos skydeliai iš G.Rūgienės sklypo bus iškelti į bendro naudojimo teritoriją.  Visi perkėlimo darbai bus atlikti įmonės lėšomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.