Kur slypi tiesa?

bielskiene2Gintarė MARTINAITIENĖ
 
Ne viename viešame susitikime rajono vadovas Juozas Bertašius prabyla, kad Socialinių paslaugų centre darbas nevyksta taip, kaip turėtų vykti, o įtampa tebetvyro toliau. Meras tikino, kad teks imtis kardinalių priemonių, tačiau kokių - neatskleidė. Centro direktorė Vilma Bielskienė nesupranta, iš kur tokios kalbos, nes po ilgos pertraukos centre esą jaučiama ramybė bei darbinė atmosfera.
 
Nuotr. „Po ilgos pertraukos vėl pajutau, ką reiškia dirbti. Darbas tikrai vyksta. Džiaugiuosi tuo“, - tikino vadovė V. Bielskienė.
 
Pasak mero J. Bertašiaus, vieni centre serga, kiti apskritai nesupranta, ko nori, kiti neva dirba... Jis pasakojo, kad iš centre dirbančių administracijos darbuotojų ne kartą sulaukė skundų, pokalbių buvo ir su pačia direktore Vilma Bielskiene. „Buvo atverti visi keliai konflikto užbaigimui, kad toliau produktyviai vyktų darbas. Atrodo, išvadų nepadarė nei kaip vadovė, nei kaip žmogus. Negali būti keršto ar viršininko galios demonstravimo“, - teigė rajono vadovas, pabrėždamas, kad praėjo pakankamai laiko, jog nuoskaudos ar nesutarimai būtų pamiršti. Kadangi taip nėra, artimiausiu metu, kaip teigė meras, bus suorganizuotas dar vienas susitikimas, tačiau kokių priemonių planuoja imtis susidariusiai situacijai spręsti, neišdavė. „Negaliu pasakyti, kokių priemonių imsimės, bet reikalą reikia spręsti kardinaliai ir iš esmės“, - tikino J. Bertašius.

Balandžio pabaigoje vykusių komitetų ir tarybos posėdžio metu buvo kalbama, kad Socialinių paslaugų centre vyks nepriklausomas auditas, kuris esą padės atsakyti į visus klausimus ir įneš aiškumo. Tenka pastebėti, kad žadėto audito nebuvo, o dabar apie jį jau ir nekalbama. Apie tai prabilo ir tarybos narė Violeta Simonavičienė. Ji paskutiniojo tarybos posėdžio metu teiravosi apie situaciją centre, nes jai nerimą kelia tai, jog nevykstantys darbai netrukdytų įgyvendinti spalį startuosiančio Integralios pagalbos plėtros projekto. Būtent Socialinių paslaugų centras yra vienas iš paslaugos teikėjų. Projekto metu bus teikiama integrali pagalba neįgaliems žmonėms namuose. Nors meras pripažino, kad darbas centre nevyksta, jis nemano, jog dabartinė situacija gali trukdyti projekto įgyvendinimui. „Ji (direktorė – red.) nuo darbo nenušalinta, tad nemanau, kad kas nors trukdys įgyvendinti projektą“, - sakė meras. Tiesa, pokalbio pabaigoje meras pripažino, kad apie porą savaičių iš centro pusės - tyla, tad jis spėliojo ir vylėsi, kad tai į gera.

Tuo tarpu neseniai su direktore kalbėjęs Henrikas Zaremba teigė, kad pasiteiravus, kaip šiuo metu sekasi darbai, ji jam patikino, jog viskas vyksta sėkmingai. Tad kur slypi tiesa? Pati centro direktorė V. Bielskienė taip pat nesupranta, iš kur sklando kalbos, kad kažkas negerai. „Po ilgos pertraukos vėl pajutau, ką reiškia dirbti. Darbas tikrai vyksta. Džiaugiuosi tuo“, - tikino vadovė, rekomendavusi atvykti į vietą ir apie situaciją pasikalbėti su pačiais darbuotojais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.