Šakiuose viešėjęs J. Imbrasas žėrė kritikos: „Klaidžiojam, lyg gyventume taigoje“

imbrasasSima KAZARIAN
 
Šakiuose vykusiame Europos Parlamento nario Juozo Imbraso susitikime su rinkėjais politikas nešykštėjo kritikos Lietuvos valdymo sistemai ir teigė, kad dirbdamas Europarlamente mato „platesnį vaizdą“.
 
Nuotr. „Lietuvoje įsigalėjusi baisi biurokratija. Tiek įstatymų, reglamentų, poįstatyminių aktų, kad valdininkija pati juose pasimeta kaip džiunglėse“,- tikino J. Imbrasas.
 
„Miestelio centrai išpucinti, gražūs, o gyvenimas neverda, tuščios gatvės. Europos Parlamente visi klausia, ką jūs su tais pinigais padarėt, kad gyvenimas kiltų? Kokią naudą kuria investuoti pinigai? Apie tai mums vertėtų susimąstyti prieš investuojant tuos pinigus. Pavyzdžiui, neseniai prie Zarasų mačiau dvarą, kokio net Briuselyje nesu regėjęs, viskas marmuru išklota, įspūdingai atrodo, bet jis tuščias, tai kas iš to?“- dėstė J. Imbrasas praėjusį pirmadienį Šakių kultūros centre vykusiame susitikime. Jis neigiamai atsiliepė apie tai, kaip Lietuvoje panaudojami Europos Sąjungos milijardai. Pasak europarlamentaro, pirmiausiai jie turėtų padėti kurti pridėtinę vertę.

Politiko nuomone, Lietuvoje įsigalėjusi „baisi biurokratija“: „Tiek įstatymų, reglamentų, poįstatyminių aktų, kad valdininkija pati juose pasimeta kaip džiunglėse. Grįžęs į Strasbūrą visada ten randu ką nors pakeista, ten taip yra, kad tam tikras valdininkas atsakingas už tam tikrą įstatymą, su kuriuo ir dirba. Jį taiso, derina prie žmonių poreikių. O Lietuvoje valdininkas atsako: „Negaliu įstatymas neleidžia“,- dėstė J. Imbrasas.

Jis turėjo pastebėjimų ir dėl to, kaip mūsų šalyje tvarkoma švietimo sistema. „Lietuvos švietimo sistema, ypač pradinė, Europoje apibūdinama kaip labiausiai įvairialypė. Mes nuolat kažką keičiame, bet kodėl negalime pasinaudoti kaip pavyzdžiu, tarkime, Suomijos švietimo sistema, kuri aštuonerius metus pirmauja visame pasaulyje? Gal galime nusiųsti keletą patyrusių specialistų, tegul pasėdi ten mėnesį ir parveža tą modelį mums. O mes klaidžiojam, lyg gyventume taigoje, lyg nebūtų iš ko pasimokyti“- svarstė J. Imbrasas.

Politikas akcentavo, kad rinkėjai turėtų prieš eidami balsuoti labai gerai išsiaiškinti, ką vienas ar kitas kandidatas, kuriam linksta atiduoti savo balsą, yra gero padaręs. „Vienetai klauso, domisi, kas vyksta Seimo posėdžių metu, dauguma balsuoja pasiklausę gražių šnekų. Dėl to ir turime tokį rezultatą, kad patenka į valdžią tie, kurie tik gražiai šneka“,- teigė J. Imbrasas.

Susirinkę šakiečiai domėjosi jaunimo nedarbo, ūkininkų gaunamomis išmokomis ir kitas klausimais.

Pasak J. Imbraso, darbo Europos Parlamente patirtis jam leidžia susidaryti platesnį matymą, todėl Lietuvos situaciją jis regi iš kur kas platesnės perspektyvos, nei gyvenantieji čia. „Kai stebiu, kaip tvarkosi kiti – Vokietija, Anglija, Prancūzija ir kitos didžiosios Europos šalys – man lengviau įvertinti ir palyginti su tuo, kaip tvarkomės mes. Aš tai informacijos daug turiu ir žinau, kaip veikia tas mechanizmas: mus pasiekia daug iškreiptos informacijos, nes viską valdo pinigai“,- mano J. Imbrasas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.