Pagalbos centras tiesia gerumo ranką

Dar praėjusių metų pabaigoje pirmuosius žingsnius savanorystės link žengė neseniai įsteigto Kriūkų bendruomenės pagalbos centro „Pagalba tau“ iniciatorė, pensinio amžiaus sulaukusi, tačiau vis dar aktyvi ir pilna entuziazmo kaip jaunystėje Nijolė Arštikaitienė ir jos pagalbininkai.
 
Mintis įkurti vietos pagalbos centrą Kriūkuose N.Arštikaitienei kilo  bendraujant su žmonėmis. Viena  kriūkietė pasakojo, kad slaugo sunkiai sergantį ligonį, o kartais prireikus, kad ir trumpam nuvažiuoti į Šakius, nėra kam palikti ligonio. Kita bėdojo, neturinti kam patikėti mažą vaiką, kai susirgus reikia skubėti pas gydytoją. Trečia piktinosi, matydama, kad į konteinerius išmetami geri rūbai, baldai, įvairūs buitiniai prietaisai – juk yra žmonių, kuriems jie labai reikalingi.

„Kai viskas sekasi, kai esame sveiki, jauni ir darbingi, retai susimąstome apie tuos, kurie savo dienas leidžia vieniši, sunkiai sirgdami, dažnai prikaustyti prie savo vienintelio atramos taško – lovos, - mintimis dalijosi pagalbos centro įkūrėja. - Gerumas  neateina išaugus iš vystyklų ar  subrendus. Dažniausiai jis pabunda, kai mus aplanko praradimo skausmas, kai tenka kovoti dėl išgyvenimo, kai prarandame savo brangiausią turtą.“

N.Arštikaitienė tikisi suburti  bent trijų savanorių grupę. Šiuo metu ji jau gali pasidžiaugti jauno žmogaus Ramūno Venskevičiaus iniciatyva, kuris, reikalui esant, noriai pagelbsti. „Labai reikalingas dar vienas žmogus, - atviravo pagalbos centro įkūrėja. - Tikimės, kad ilgai ieškoti neteks, kad prie savanorystės darbų prisijungs jaunimas ir pagelbės neįgaliems, seniems ir vienišiems žmonėms.“ Iš tiesų, yra daugybė galimybių padėti kitiems  nereikalingais daiktais, avalyne, rūbais, buitiniais prietaisais, kuriuos rengiamasi išmesti. Seneliai apsidžiaugs, jei atsiras savanorių, galinčių nupirkti vaistų, parnešti iš parduotuvės produktų, paimti iš bibliotekos knygų, sukapoti ir sunešti malkas ir t.t.

Nors Kriūkų bendruomenės pagalbos centras dar tik žengia pirmuosius žingsnius, tačiau žinia apie jų gerus darbus greitai sklinda. Savanoriams keletą kartų buvo patikėta mažo vaiko priežiūra, žmonės atnešė ir padovanojo dujinę viryklę, automobilinę vaiko kėdutę, rūbų. „Šiuo metu sunkiai gyvenančiai šeimai ieškome neautomatinės skalbimo mašinos, nedidelio šaldytuvo, - prasitarė N.Arštikaitienė. -  Tikimės, geri žmonės padovanos. Tiesiant gerumo ranką labai reikalingas bendradarbiavimas ir su socialiniais darbuotojais, ir su seniūnija, ir su gydymo  įstaigomis, mokykla. Didžiuosiuose miestuose savanorystė jau niekieno nebestebina, o štai kaime ji dar nėra tokia populiari ir priimtina.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px