Šakių automobilių sporto klubas minėjo vienerių veiklos metų gimtadienį

tadas viliusisŠakių automobilių sporto klubas, įsikūręs praėjusių metų sausio 29 dieną, - jauniausias ir veikliausias automobilių sporto klubas Šakių rajone. Per pirmuosius savo gyvavimo metus jis sugebėjo suorganizuoti daug įspūdingų renginių, kurie pritraukė ne tik entuziastingų visos šalies sportininkų dėmesį, bet ir šimtus žiūrovų - automobilių sporto aistruolių.
 
Nuotr. T. Viliūšis nestokoja savo energijos, laiko ir idėjų organizuodamas sporto renginius mūsų rajone, kurie sulaukia daug automobilių sporto aistruolių dėmesio ir yra ypač laukiami sportininkų.
 
Šakių automobilių sporto klubo (Šakių ASK) pirmininkas Tadas Viliūšis nestokoja energijos, laiko ir idėjų organizuodamas sporto renginius Šakių rajone, kurie sulaukia daug dėmesio ir yra ypač laukiami sportininkų. Automobilių slalomo varžybos tampa vis populiaresnės ir kas kart pritraukia vis daugiau dalyvių ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš visos Lietuvos.

Per praėjusius metus Šakių ASK surengė net penkis įsimintinus renginius. Klubas startavo kovo 2 dieną, Šakių mieste surengęs automobilių slalomo varžybas tragiškai žuvusio Šakių techninio sporto klubo vadovo Romualdo Barkausko atminimui. Antrasis renginys, organizuotas liepos 6 dieną Šakių „Varpo“ mokyklos automobilių aikštelėje, - Atviros Šakių slalomo varžybos Šakių rajono sporto klubų sąjungos taurei laimėti. Tai buvo lėtasis slalomas, sulaukęs ypač daug sportininkų ir žiūrovų dėmesio.

Kitas renginys buvo organizuojamas Jaunimo dienos „Įjunk šviesą 2014“ proga – Šakių mieste vyko automobilių slalomo varžybos. Rugpjūčio 2 dieną Griškabūdžio seniūnijoje, Bliuviškių kaime, automobilių sporto aistruoliai stebėjo automobilių slalomo varžybas Šakių rajono mero taurei laimėti. Paskutinysis daug dėmesio ir pasisekimo sulaukęs renginys buvo organizuotas spalio 25 dieną taip pat Griškabūdžio seniūnijoje, Bliuviškių kaime – „Šakių ruduo 2014“.

Šakių ASK ir toliau planuoja aktyviai organizuoti automobilių sporto renginius Šakių rajone ir garsinti savo kraštą Lietuvoje bei už jos ribų. T. Viliūšis vasario 15 dieną planuoja surengti slalomo varžybas Romualdui Barkauskui atminti ir šį renginį padaryti tradiciniu, organizuoti vieną iš  Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapų, kurio preliminari data gegužės 31 - oji. Tikimės, kad Šakių ASK gyvuos dar ilgai ir visi jų planai taps realiais renginiais, kurie galės džiuginti visus šio automobilių sporto gerbėjus.

Šakių ASK steigėjai ir nariai dėkoja visiems slalomų dalyviams, žiūrovams bei visiems, prisidėjusiems prie varžybų organizavimo: UAB ,,Agrogimas“, UAB,,Barzdų agroservisas“, UAB ,,Riko prekyba“, I. Domeikos ,,Metalo laužo supirktuvei“, UAB ,,Bosas ir KO“, A. Marcinkevičiaus ir R. Venslovaičio sulčių spaudyklai, VšĮ ,,Šakių ligoninė“, Šakių rajono savivaldybei, Griškabūdžio seniūnui Sauliui Naumavičiui, Violetos Jonaitienės labdaros ir paramos fondui už suteiktą paramą renginių organizavimui.

Beje, reikia pasidžiaugti ir Šakių ASK sėkmingais startais Marijampolės rajone esančioje autokroso trasoje, kur vasario 7 dieną vyko automobilių varžybos „Marijampolės žiema 2015“. Jos nugalėtoju tapo šakietis Ignas Domeika, AWD klasės automobiliu Audi TT įveikęs visus savo varžovus. Antrąją vietą iškovojo vilkaviškietis Edgaras Kurauskas, nedaug nuo jo atsilikęs FWD klasės automobiliu VW Golf II.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.