Kiekviena moteris turi rasti sau laiko

moterys2Asta GVILDIENĖ
 
Birželio 27-28 d. projekto „Fiziškai aktyvi moteris – laiminga bendruomenė“ organizatoriai – rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius bei Šakiečių bendruomenė – sukvietė moteris į J. Lingio parką. Čia joms buvo pristatyti step aerobikos, pilateso, jogos, zumbos, „Harmonijos ir sveikatos“ užsiėmimai, kuriuos nuo rudens šakietės galės rinktis aktyviam laisvalaikio praleidimui.
 
Nuotr. Po jogos užsiėmimų daugelis moterų pakeitė nuomonę apie šią kūno ir sielos treniruotę.
 
Step aerobika ir pilatesas
 
Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vyresniosios specialistės Ritos Mozūraitienės, šiuolaikinė moteris – tai sportuojanti ir sau laiko randanti moteris. Todėl šis renginys – tai moterų paskatinimas išeiti iš namų ir išsirinkti patraukliausią aktyvaus laisvalaikio praleidimo formą.

„Šakiuose šioje srityje yra iš ko rinktis. Pati jau penktus metus vedu step aerobikos ir trečius metus – pilateso užsiėmimus, todėl galiu drąsiai teigti – moterims to reikia. Pirmiausiai ne dėl kūno linijų tobulumo, o dėl sveikatos“, – tvirtino R. Mozūraitienė.

Step aerobika,  nors  linksmas ir nereikalaujantis didelio susikaupimo sportas, bet treniruojami visi kūno raumenys, stangrinamos probleminės vietos, atsikratoma celiulito. Tai aktyvi treniruotė, kuri patinka moterims, norinčioms po sunkios darbo dienos „išsitaškyti“, sudeginti daug kalorijų, patobulinti kūno linijas.

Pilatesas, atvirkščiai, – mankšta be prakaito ir skausmo, sujungianti įvairių kultūrų (Tai či ir joga) treniravimosi metodus, skirtus lavinti giliuosius kūno raumenis, kurie laiko stuburą. Šie užsiėmimai lavina pusiausvyrą, lankstumą, koordinaciją, ypač naudingi turintiems problemų su sąnariais.
 
Joga

Jau septintus metus jogos užsiėmimus vedanti viena iš „Savęs pažinimo studijos“ įkūrėjų Daiva Piečaitytė patikino, kad joga skiriasi nuo fiziškai aktyvių kūno treniruočių, moko stabtelėti, atsipalaiduoti, suprasti, kas mes esame. Šiuolaikinė moteris skuba, blaškosi tarp darbo, buities ir šeimos rūpesčių, todėl jai būtina surasti laiko atsipalaiduoti po įtemptos dienos, atrasti ramybę. Tai ji gali padaryti jogos užsiėmimuose, kurie padeda surasti vidinę kūno, proto ir sielos harmoniją. Fiziniai jogos pratimai treniruoja kūną, moko taisyklingai kvėpuoti, kontroliuoti mintis. Tie, kas užsiima joga, žino, kad šie pratimai gali pagerinti sveikatą, padėti išsivaduoti nuo streso, išmokti stebėti save iš šalies.

„Mano manymu, šiuolaikinė moteris – rami ir mylinti namų židinio sergėtoja, sugebanti pabėgti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, galinti surasti save gyvenimo bėgime. Rytuose sakoma: jei laiminga moteris, tai laiminga ir jos šeima, ir kiti šalia jos  esantys žmonės. Ne veltui jos vedamus  jogos užsiėmimus lanko ne tik jaunos, bet ir garbingo amžiaus sulaukusios moterys“, – teigė D. Piečaitytė.
 
Zumba

Prieš trejus metus šokių mokytoja, choreografė Laura Saunorienė vyko net į Norvegiją, kad gautų zumbos trenerės licenciją. Jos teigimu, zumba – tai energinga ir Lotynų Amerikos ritmais užvaldanti treniruotė, kuri suteikia daug geros nuotaikos ir padeda sudeginti šimtus kalorijų.

„Toms, kas nemėgsta monotonijos, zumbos treniruotės pats geriausias sprendimas, nes tai ir šokis, ir sportas kartu. Iš tiesų jį pamėgo nemaža dalis įvairaus amžiaus šakiečių. Vyriausiai mano vedamų užsiėmimų  dalyvei 60 m., – tvirtino L. Saunorienė. – Šokdamos zumbą moterys ne tik atsipalaiduoja, dailina kūno linijas, bet ir atsikrato visai nereikalingų kompleksų.“

Choreografės manymu, šiuolaikinė moteris – drąsi, veržli, fiziškai aktyvi, mėgstanti judėjimą.

„Jau geriau tegul ji eina sportuoti negu namuose barščius verda arba žiūri niekam nenaudingas televizijos laidas. Labai svarbu skirti sau laiko ir užsiimti mėgiama veikla, – patarė šokių mokytoja. – Kaip bebūtų, tai yra išėjimas į visuomenę, tai yra galimybė šokio ritmu atsikratyti kasdienių rūpesčių ir nereikalingų kilogramų - per vieną šokio valandą sudeginama 500 kilokalorijų.“

Zumba – linksmas laisvalaikio praleidimas, kurio metu nėra laiko nuobodžiauti, dairytis, kaip kas atrodo, bijoti, kad nepavyks pakartoti vieno ar kito judesio, nes visas dėmesys nukreiptas į trenerę.

Harmonija ir sveikata

„Harmonijos ir sveikatos“ užsiėmimus vedantis sporto klubo „Ošimas“ prezidentas Vytautas Smirnovas prisipažino, kad šia veikla užsiima nuo 1994 m., kai pajuto, kad būtina žmonėms susipažinti su savo vidiniu pasauliu. Jis buvo vienas iš kūno ir dvasios studijų pradininkų.

„Ieškančiųjų visada yra, tik reikia juos nukreipti reikiama linkme. Galima sakyti, kad apie 65 proc. visų lankiusių mano vedamus užsiėmimus buvo moterys, nes joms labiausiai reikia vidinės saulės šviesos, – teigė V. Smirnovas. – Šiuolaikinei moteriai nėra lengva ir uždirbti pinigus šeimai, ir būti namų židinio sergėtoja. Todėl labai svarbu žinoti harmonijos dėsnius ir visur išlaikyti pusiausvyrą.“

Pasak „Harmonijos ir sveikatos“ užsiėmimų specialisto, meditacija turi tapti moters kasdiene praktika, kad jos gyvenime neliktų įtampos ir streso. Tad kiekviena turi rūpintis savo vidiniu grožiu, siekti kūno ir sielos harmonijos, aiškaus proto.

To pasiekti padeda įvairios meditacijos, Zen praktika, penki Tibeto ir Tai či pratimai, Ciguno terapija, kvėpavimo pagrindai, keturių gyvenimo darnos krypčių įsisavinimas, reiki sveikatingumo praktika, įvairūs masažai.
 
Vyko dosni loterija

Per dvi dienas renginyje dalyvavo apie 50 moterų, kurios čia tikrai atrado širdžiai artimą veiklą. Be to, visos jos dalyvavo tikrai dosnioje loterijoje ir nė viena namo negrįžo be prizų, kuriuos dovanojo cukrainė „Laimė“, UAB „Gulbelė“, grožio salonas „Nomeda“, parduotuvės „Deva“, „Ekofan“ ir „Juvelyriniai dirbiniai“, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras, Zanavykų muziejus, rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius bei „Oriflame“ firma.

Šį projektą, kuriam buvo skirta 600 Eur, finansavo Kūno kultūros ir sporto departamentas. Pasak R. Mozūraitienės, pirmas blynas neprisvilo, todėl ir ateityje ketinama organizuoti panašias veiklas, nes renginys parodė, jog moterims to reikia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.