Šakiečiai savo gabumus demonstravo ant pievų ledo

rytisRita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Sausio 17 d. kelyje Šilutė–Rusnė nuo ankstaus ryto burzgė įvairios transporto priemonės: motociklai, keturračiai, automobiliai, varomi priekiniais, galiniais ar visais keturiais ratais. Čia vyko „Žiemos ralis“, skirtas Sausio 13-osios taurei laimėti. Džiugu, kad gausiai dalyvavo mūsų rajono sportininkai, kuriems puikiai sekėsi.

Nuotr. Pirmą kartą varžybose dalyvavęs penkiolikmetis Rytis Šuopys iš motokroso lenktynių grįžo su taure – užėmė trečiąją vietą.

Žiema palanki varžyboms

Motokroso asociacija VšĮ „Šilutės greitis“ ir UAB „Arenijaus servisas“ ant pievų ledo po metų pertraukos suorganizavo renginį „Žiemos ralis“. Organizatoriai džiaugėsi, kad šįmet žiema tam yra palanki, nes pernai dėl oro sąlygų panašaus renginio nepavyko suorganizuoti. Tad nieko nuostabaus, kad šiais metais į motokroso varžybas suvažiavo 122 dalyviai iš visos šalies (ankstesniais metais į tokio pobūdžio renginį atvykdavo iki 60 sportininkų). Anot vieno iš renginio organizatorių, apšalusį lauką apgulė ne tik parodyti save nusiteikę dalyviai, bet ir minia smalsuolių, atvykusių iš visos Lietuvos.

Pirmas startas ir apdovanojimas

Norinčiųjų parodyti vairavimo gebėjimus ant ledo netrūko ir iš mūsų rajono – įvairiose kategorijose jėgas išbandė dešimt dalyvių. Neįprasta tokio tipo sporto varžybose gal buvo tai, kad pirmą kartą varžybose dalyvaujantis penkiolikmetis Rytis Šuopys užėmė trečiąją vietą ir namo grįžo su taure rankose. Jo tėvas Arūnas Šuopys taip pat užėmė trečiąją vietą. Tiesa, ši taurė jam nebuvo pirmutinė. Anot Ryčio tėvo, jau ne vienerius metus turintis keturratį motociklą paauglys išbando savo jėgas netoli namų esančioje neprofesionalioje trasoje. Sekdamas tėvo pavyzdžiu, Rytis puikiai valdo keturratį, tad abu su žmona nutarė leisti sūnui pabandyti savo jėgas ir rimtesnėse varžybose. Tuo labiau, kad jis ne kartą į panašias varžybas, kuriose dalyvaudavo jo tėvas, vyko kaip žiūrovas.

Svarbiausia – ne laimėjimas

Paklaustas, kiek taurių pats A. Šuopys jau turi savo asmeninėje kolekcijoje, šis sako jau negalintis suskaičiuoti. Pamėgtu krosiniu motociklu ar dabar turimu keturračiu yra dalyvavęs daugelyje varžybų tiek Šakių, tiek kituose rajonuose. Pirmoji rimtesnė prizinė vieta buvo iškovota dar 2010m., kai pradėjo  šios sporto šakos varžybomis domėtis profesionaliau. Anot A. Šuopio, pagrindinis tikslas yra ne laimėti kuo aukštesnį apdovanojimą, bet dalyvauti varžybose bei pajusti adrenalino pliūpsnį. Pats A. Šuopys sako, kad šis hobis yra gan brangiai kainuojantis malonumas – galima būtų ir neblogą automobilį už vieną keturratį įsigyti, o kur dar jo išlaikymas... Tačiau viską, anot sportininko, atperka tas jausmas, kai „vėjui švilpiant pro ausis įveiki net sudėtingiausias trasas bei pasieki norimus rezultatus“.

„Žmogus, niekada nevažiavęs tokiomis transporto priemonėmis, to jausmo tikrai nesupras“, – apibūdina savo hobį A.Šuopys.

Prizines vietas laimėjo ir daugiau rajono sportininkų. Su keturračiu puikiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Vidmantas Gudaitis. Automobilių lenktynėse prizines vietas pelnė Artūras Maraikevičius (I ir II vietos skirtingose kategorijose) bei mūsų kraštietis Aurimas Geležiūnas (II vieta), nors šis sportininkas buvo įvardintas kaip Jurbarko rajono dalyvis.

Vos tik spėjo grįžti sportininkai iš šių varžybų, atsikvėpti žiemos sezonas jiems neleidžia, mat artimiausiu metu yra numatytos dar ne vienerios varžybos ant ledo tiek mūsų rajone, tiek svetur.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.