NKL ketvirtfinalyje – „Vytis“ prieš „Petrochema-Dextera“

zabarauskasGintarė MARTINAITIENĖ

Iš Šakių „Zanavyko“ persivadinusi ir viską nuo nulio Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) pradėjusi „Vyčio“ komanda iš pradžių žaidė gana banguotai. Vėliau stabilizavo padėtį ir buvo neparklupdoma – laimėjo net 18 pergalių iš eilės. Visgi fortūnai nusisukus sezoną baigė patyrusi tris pralaimėjimus, bet išsaugojusi antrąją vietą turnyrinėje lentelėje ir iškart pateko į ketvirtfinalį. Kalbiname „Vyčio“ trenerį Nerijų Zabarauską, kaip jie ruošiasi svarbiausiam sezono etapui.

Nuotr. Trenerio Nerijaus Zabarausko vadovaujamas „Vytis“, laukdamas ketvirtfinalio varžybų, laiko neįšvaistė ir ruošėsi svarbiausioms sezono rungtynėms.

Pasibaigus reguliaraus sezono kovoms paaiškėjo galutinės komandų pozicijos ir atkrintamųjų varžybų poros. „Vytis“ jau šį šeštadienį susitiks su Jonavos „Petrochema-Dextera“, kuri aštunfinalyje nugalėjo „Telšius“ serijoje 3:1. Šakiečiai su jonaviečiais taip pat žais iki trijų pergalių. Laimėję patektų į finalinį ketvertą.

Reguliarųjį NKL sezoną baigėte su trim pralaimėjimais. Kaip vertinate komandos žaidimą prieš prasidedant NKL atkrintamosioms varžyboms?

Reguliarųjį sezoną pabaigėme ne visai taip, kaip norėjome, bet tai neturėjo įtakos galutinei, užimtai II vietai. Pralaimėjimai atskleidė silpnas vietas, kurias mes turime iki kitų rungtynių ištaisyti.

NKL ketvirtfinalyje teks žaisti su „Petrochema-Dextera“, įveikusia „Telšius“. Reguliariajame sezone „Telšius“ įveikėte, o su Jonavos komanda pasidalijote po pergalę. Kaip vertinate abi komandas? Ar „Petrochema-Dextera“ parankus varžovas?

Šios dvi komandos žaidžia panašiu stiliumi. Varžovų nesirenkame, žaisime su ta komanda, kuri tuo metu bus stipresnė. Komanda psichologiškai ir fiziškai pasiruošusi gerai, aišku, tobulumui ribų nėra, tai žinodami stengsimės būti geresni nei iki šiol.

Ar po aštuoniolikos iš eilės pergalių patirti trys pralaimėjimai nereiškia, kad „Vyčio“ žaidėjų „baterijos senka“? Kokios pralaimėjimo priežastys? Kaip vyksta pasiruošimo svarbiausioms sezono kovoms procesas?

Pralaimėjimo priežastys? Sportas toks dalykas, kad pergalės ir pralaimėjimai yra visada vienas šalia kito ir to neišvengsi. Tai visada nutinka, tik mes negalime pasakyti, kada būtent tai nutiks.

Šią savaitę pradėjome pasiruošimo ciklą, parinksime reikiamus krūvius, kas šiek tiek traumuoti – gydysis.

Reguliariajame sezone komandos žaidėjai neišvengė traumų. Ar atkrintamąsias varžybas pradėsite pilnos sudėties?

Norėtųsi atkrintamąsias pradėti pilnos sudėties, kaip bus – matysime.

Tai, kad Šakių „Vytis“ yra krepšinio realybės šou dalyvis ir krepšininkai yra nuolat filmuojami, trukdo ar padeda?

Dėl filmavimo ir didelio dėmesio žaidėjams reikėtų klausti jų pačių. Tačiau jie patys turi suprasti, kad nuo to, ar juos rodo, ar apie juos kuria siužetus, jie geresni nėra ir netaps. Geresni jie bus tada, kai kiekvieno jų žaidimą matysime aikštelėje ir iš jo atliekamo darbo galėsime spręsti, koks iš tikrųjų jis yra geras.

Kaip manote, ar tokios sudėties Šakių „Vytis“ yra pajėgi pirmajame sezone pasipuošti lygos auksu?

Pirma vieta yra viena ir į ją pretenduoja visos NKL dalyvaujančios komandos tol, kol jos žaidžia. Mūsų komanda taip pat yra tarp jų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.