Sportas – patraukliausia bendravimo forma?

Liepos 9 d. Šakiuose vyko sporto diena. Jos organizatoriai – Šakiečių bendruomenė bei Jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC) – pakvietė įvairaus amžiaus žmones dalyvauti projekte „Sportas visiems“ ir šeštadienio dieną praleisti sportiškai.

Nuo pat ryto pradėjęs dulkti lietus gal ir atbaidė daugelį dalyvių, bet atėjo tikri entuziastai. Be jokių atidarymo ceremonijų ir oficialių kalbų vaikai, jaunimas bei suaugusieji surado savo mėgstamą sporto šaką. Prie teniso stalų stojo septyni dalyviai: teniso raketes puikiai valdė tiek dvylikamečiai, tiek penkiasdešimtmečiai. Nė vienų rajone vykstančių teniso varžybų nepraleidžiantis gelgaudiškietis Dainius Indriūnas sakė, kad ši sporto šaka jam padeda būti vikriam, sveikam, fizinis aktyvumas jam bus reikalingas siekiant pasieniečio profesijos. Jis ir tapo šios rungties nugalėtojas. Šiai rungčiai teisėjavęs mokytojas Aurelijus Marčiulionis gyrė puikiai žaidžiančią šakietę Dalią Vaitiekaitienę, kuri buvo nepralenkiama ne tik tarp moterų, bet įveikė ir kai kuriuos vyrus. Jai tenisas padeda išlikti aktyviai ir jaunatviškai.
 
Paplūdimio tinklinio 2x2 rungtyje užsiregistravo aštuonios komandos: septynios vyrų ir viena merginų. Paplūdimio tinklinio mėgėjas ir žaidėjas mokytojas Laimis Linertas džiaugėsi atsiradusia prie JKSC tinklinio aikštele ir sakė, kad jų komanda tinklinį gali žaisti bet kokiu oru. Šioje rungtyje nugalėtojai tapo šakiečių komanda „Violeta“ (L. Linertas, Tomas Butkus ir Mindaugas Vilkaitis).

Šakiečių bendruomenės pirmininkė Rosita Gorges entuziastingai vedė užsiėmimus su vaikais: jie žaidė su milžinų šachmatais, dalyvavo dviračių slalome ir estafetėse. Visada tokiose varžybose, kur sportuoja visa šeima, dalyvaujanti šakiečių Litinskų šeima ir tapo šių rungčių nugalėtoja.

Veiklos rado ir į sporto dieną atvykusios merginos ir moterys. Joms aerobikos ir pilates treniruotes pravedė JKSC direktoriaus pavaduotoja Rima Mozūraitienė, o zumbos užsiėmimus – choreografė Laura Saunorienė.

Kaip teigė projekto vadovė R. Mozūraitienė, tai tęstinis jų projektas, kurį iš dalies finansavo Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Pasak jos, projekto tikslas – skatinti įvairaus amžiaus gyventojų fiziškai aktyvų laisvalaikio praleidimą pasirenkant priimtiniausią ir patraukliausią bendravimo formą – sportą, o ne tik siekti sportinių rezultatų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.