Baltijos šalių čempionate nugalėtoju tapo šakietis

varankevicius smirnovasGintarė MARTINAITIENĖ  

Pirmadienį Latvijoje vykusiame atvirame Baltijos šalių pankrationo čempionate Šakių džiudžitso ir kobudo sporto klubo „Ošimas“ sportininkas Ernestas Varankevičius (treneris Vytautas Smirnovas) tapo čempionu. Ne tik jis, bet ir kiti geriausi klubo auklėtiniai neleidžia sau atsipūsti ir pluša sporto salėje – ant nosies Europos grappling imtynių čempionatas.

Nuotr. Ernestas Varankevičius didžiausiu autoritetu laiko ne pasaulines žvaigždes, o savo trenerį Vytautą Smirnovą, kuris nuo pirmų dienų jį skatina eiti į priekį.

Šešiolikmetis E. Varankevičius džiudžitsu užsiima septinti metai. Nors apdovanojimų buvę įvairiausių, tačiau paskutinis – vienas svarbiausių ir itin džiuginantis. Jis savo svorio kategorijoje iki 77 kg buvo nepralenkiamas ir tapo nugalėtoju – buvo apdovanotas specialiu čempionato diržu bei taure. Iš viso čempionate varžėsi 49 dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir Estijos, Latvijos, Rusijos, Uzbekistano.  

Paklaustas, ar daug pastangų ir laiko reikia norint pasiekti tokių rezultatų, Ernestas patikina, kad „žiauriai daug“. Artėjant čempionatams treniruotės vyksta penkis kartus per savaitę po dvi–tris valandas. Tačiau šis japonų kovos menas jam ir pomėgis, ir pašaukimas. Nors pripažįsta, kad dėl didelio užimtumo kartais nukenčia mokslai, dažniausiai aukoja ne juos, bet visą laisvalaikį. Nors jam patinka legendinis kovojas Fiodoras Jemeljanenko, šių dienų žvaigždė Konoras Magregoras, bet didžiausiu mokytoju bei įkvėpėju laiko savo trenerį V. Smirnovą. Tiesa, pasiruošti Baltijos šalių pankrationo čempionatui padėjo ir Lietuvos MMA ir Džiudžitso prezidentas Mindaugas Smirnovas. Savo ateitį Ernestas taip pat planuoja sieti su sportu – galvoja stoti į Lietuvos sporto universitetą, tapti treneriu.

„Sportininko karjera kažkada baigiasi, todėl, manau, kad efektyviausiai savo sportines žinias galėčiau panaudoti treniruodamas kitus“, – tikina jaunuolis.

Pasak trenerio ir klubo „Ošimas“ prezidento, kovos menai moko ne tik kantrybės, drausmės, bet ir pagarbos tėvams.

„Visada sakau, jei laimėjai – džiaukis, nes ta akimirka nesikartos. Jei pralaimėjai, nenuleisk rankų, įvertink klaidas ir eik toliau“, – patarimais dalijasi V. Smirnovas.

Nors vienas čempionatas tik baigėsi, sporto aikštelėje treniruojasi ne tik Ernestas, bet ir kiti geriausi klubo sportininkai. Rugsėjo 24 d. vyks Europos grappling imtynių čempionatas, kuriame planuoja dalyvauti 14 „Ošimo“ sportininkų. Norint pasiekti rezultatų, reikia pradėti darbą.

„Apie mėnesį pailsėjo, o dabar vėl turime dirbti“, – sako treneris.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.