Po 30 metų atgims Šakių triatlonas?

jonuskaTurbūt dar daug kas pamena, kad Šakiuose vykdavo triatlonas, kuriame varžydavosi ne tik rajono, bet ir iš visos Lietuvos atvykę sportininkai. O kodėl triatlonas rajone negalėtų vėl atgimti?

Nuotr. Juozas Jonuška kviečia visus, kurie nori palaikyti triatlono idėją ir dalyvauti, skambinti jam tel. 8 687 83 420.

Pirmasis rajono triatlonas įvyko Girėnuose, jame startavo ir pats šios sporto šakos prezidentas Vidmantas Urbonas bei buvęs šakietis, dabar Vilniuje gyvenantis spaudos atstovas Renaldas Gabartas.
 
Praėjus daugeliui metų, entuziastams kilo mintis vėl atgaivinti šią sporto šaką mūsų rajone. „Tai tikrai visai nebrangi, bet gana įdomi sporto rungtis. Pirmiausiai reikia mokėti plaukti, turėti kad ir nebrangų dviratį ir nebijoti truputį pabėgioti. Todėl kreipiamės į visus mūsų rajono sporto mylėtojus, ypač dviratininkus, ir kviečiame prisijungti prie mūsų entuziastų ir registruotis, kad matytume, ar rengti, ar ne tokią sporto fiestą rajone“, – kalbėjo Juozas Jonuška, vienas iš triatlono puoselėtojų mūsų rajone.

Jis teigia, kad pirmasis vėl atgimęs triatlonas bus mažasis. Pirmoji rungtis – plaukimas 200–300 metrų, toliau važiavimas dviračiu 12–15 km ir 4 km bėgimas.

Būtina turėti dviratį, šalmą, liemenę ir, žinoma, maudymosi kostiumą. Po registravimosi data bus paskelbta atskirai.

Entuziastas prisimena prabėgusius metus, pasakoja, kad vienas iš stipriausių mūsų rajono triatlonininkų buvo Jonas Burkšaitis, tragiškai iškeliavęs Anapilin. Taip pat pasižymėjo jo brolis mokytojas Antanas Burkšaitis,  mokytojas Virgilijus Makūnas, beje, neblogai sekėsi ir pačiam  Juozui Jonuškai.

Pirmojo Šakių triatolono organizatorius Juozas Jonuška pasakoja, kad ši sporto šaka Lietuvoje suklestėjo jau nuo 1980 metų. Pirmieji pradėjo judėti panevėžiečiai. Po kurio laiko prisijungė ir mūsų rajono šio sporto mėgėjai. Vėliau jis išplito beveik po visą Lietuvą. Triatlono federacijos prezidentu vieningai buvo išrinktas šio sporto pradininkas ir entuziastas panevėžietis Vidmantas Urbonas. Beje, jis ir dabar daug kam yra pažįstamas kaip sportininkas, nuplaukęs šimtus kilometrų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.